Drukte op camping van autodealer: "Campers staan tussen mijn nieuwe auto's"

18 aug 2018 - 14:38

Toeristen overnachten dit weekend massaal in trekkershutjes, caravans, campers en tentjes bij citycamping De Wetterpôlle op Leeuwarder bedrijventerrein De Hemrik. De meesten willen natuurlijk een glimp opvangen van De Reuzen. Alle beschikbare stukjes gras staan dit weekend dan ook helemaal vol.

Campingbeheerder Arne Brouwers, in het dagelijks leven autodealer op De Hemrik, heeft het dit culturele seizoen dan ook smoordruk. "Zo'n 250 reserveringen hebben wij voor dit weekend. Wij moeten 'nee' verkopen aan mensen die op de bonnefooi nog langskomen."

Kampingbaas Arne Brouwers mei soan Skelte - Foto: Omrop Fryslân, Froukje Sijtsma

Repo City Camping FS 18/8

Foto: Arne Brouwers
Foto: Arne Brouwers

De campers staan gewoon tussen mijn nieuwe auto's

Arne Brouwers

Arne Brouwers geniet volop. Hij is autodealer bij Hylkema & Haaima op bedrijvenpark De Hemrik. "Twee jaar geleden hebben we deze camping opgezet. We misten een plekje in Leeuwarden waar mensen rustig kunnen kamperen. Je zit hier naast natuurgebied Froskepôlle, maar zijn ook heel dichtbij het centrum. Deze mensen vieren vakantie en daardoor hebben wij dat ook een beetje.

Smûk sitte op de kamping - Foto: Omrop Fryslân, Froukje Sijtsma

De Nederlandse campinggasten komen uit het hele land. Sommigen zijn speciaal voor De Reuzen naar Leeuwarden gekomen, omdat ze van poppentheater houden. Eén groepje komt uit Tilburg en wilde De Reuzen niet missen. "Bij ons in Goirle hebben we in oktober ook een Reuzenoptocht. Het leek ons leuk om hier alvast wat sfeer te proeven. Al hopen we dat het daar niet zo druk wordt als hier in Leeuwarden." Niet iedereen weet van het bestaan van de Culturele Hoofdstad. "We wisten niet dat Leeuwarden dit weekend in het teken stond van De Reuzen, maar we gaan zeker even kijken."

Earst noch de tinte opsette - Foto: Omrop Fryslân, Froukje Sijtsma

De grote evenementen zijn bekend en trekken de meeste gasten, maar Arne Brouwers zorgt er persoonlijk voor dat mensen meer cultuur in Friesland proeven. "Er zijn dit jaar fantastische projecten, daar vertel ik onze gasten over. Toen met de Grootste Gehaakte Deken zijn verschillende campinggasten naar Park Vijversburg in Tytsjerk geweest, ze kwamen heel enthousiast terug. Dat is geweldig."

(advertinsje)
(advertinsje)