Moeder en zoon omgekomen bij brand in woning Drachten

09 aug 2018 - 09:25

Bij een brand in Drachten zijn een moeder en haar zoon omgekomen. De vader en een andere zoon zijn door de brandweer van het dak gehaald. Vijf anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze zouden rook binnen hebben gekregen. Het is niet duidelijk hoe het met de slachtoffers is.

De brand brak om kwart voor drie uit in een rijtjeshuis in Drachten. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit het dak. "We konden er bijna niet meer in," zei Baukje de Wal van de brandweer.

Toen de brand uitbrak, waren er negen mensen in het huis. Er woont een gezin met vier kinderen, en er was één logé. Eén van de kinderen is volwassen en getrouwd. Haar man was er ook, met zijn zoontje.

Urenlang nablussen

Rond vier uur was de brand onder controle. De brandweer was daarna nog urenlang aan het nablussen. In de omliggende woningen zijn geen slachtoffers gevallen. Ze zijn wel ontruimd.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Experts van de politie gaan dat onderzoeken. Voordat ze daarmee kunnen beginnen, moet eerst onderzocht worden of het veilig is om de woning te betreden.

Trefwoorden: 
Drachten brand
(advertinsje)
(advertinsje)