Te min personiel by soarchsintra fan Liante

08 aug 2018 - 22:18

Topfrou Anneke Groenenberg fan soarchgroep Liante ropt help fan de famylje fan soarchsintrumbewenners yn, omdat der de kommende wiken te min personiel is. Dat docht bliken út in brânbrief dy't nei famyljeleden fan bewenners stjoerd is.

Te min personiel by soarchsintra fan Liante

Liante hat soarchsintra yn Drachten, Easterwâlde, Haulerwyk, Appelskea, Wolvegea en Noardwâlde. Troch de fakânsje is der oer it algemien al minder personiel, mar dit jier is it noch slimmer.

Dat seit ek de beropsferiening foar fersoargjenden en ferpleechkundigen, V&VN. "Voor uw familielid (onze bewoner) en voor medewerkers zou dat een enorme steun zijn", skriuwt Groenenberg yn de brief. "Een paar uur inzet kan het verschil maken."

De Warrenhove yn Drachten, ien fan de soarchsintra fan Liante - Foto: Google Street View

De folsleine brief fan Anneke Groenenberg

Geachte bewoner, familie,

De zomervakanties zijn in volle gang en de meesten van ons genieten van het mooie zomerweer. Ook dit jaar is het weer een grote uitdaging geweest voor de planners om de zomerroosters voor (zorg)medewerkers kloppend te krijgen.

Er zijn nog veel dagen en dagdelen in augustus en september waarop we nog geen maximale dekking hebben. Meestal lost het zich op: Medewerkers werken extra, uitzendkrachten worden ingezet en soms wordt een beroep gedaan op collega's met een niet-zorg gebonden functie. In een enkel geval worden de opnames even stopgezet, maar: Ook in deze periode kunt u rekenen op de betrokken inzet en de kwaliteit die nodig is om goede zorg te leveren.

Misschien is het voor u als familielid mogelijk om ons te helpen in deze periode. Wellicht kunt u hand- en span diensten verrichten of een activiteit helpen ondersteunen. Voor uw familielid (onze bewoner) en voor medewerkers zou dat een enorme steun zijn. Een paar uur inzet kan het verschil maken. Kunt u helpen dan horen wij dat graag!

Met vriendelijke groet,

Anneke Groenenberg
Directeur-bestuurder

Anneke Groenenberg fan Liante - Foto: Liante
(Advertinsje)
(Advertinsje)