Hake baalt fan ferlies: "Je speelt eigenlijk tegen jezelf"

10 feb 2018 - 10:49

"Vandaag is het natuurlijk onvoldoende." Cambuurtrainer René Hake draait der net omhinne nei't syn ploech freedtejûn yn eigen hûs mei 2-0 ûnderút gie tsjin MVV. It ferlies is ekstra soer om't Cambuur net de mindere ploech wie.

"Je speelt tegen een tegenstander die de ruimtes heel klein maakt, en dat betekent dat je gedwongen wordt om in kleine ruimtes te spelen. Hierdoor moet je in het vrijlopen, in de passing en de nauwkeurigheid tempo houden, en dat lukte vandaag niet zo." Sa analysearret Hake. "Je speelt dan eigenlijk tegen jezelf." Ek by fleugelspiler Xander Houtkoop wie de frustraasje nei de wedstriid grut: "Ik denk dat we in deze wedstrijd niet hebben kunnen brengen wat we de laatste wedstrijden hebben laten zien."

It kompakte spul fan MVV soarge derfoar dat de tsjinstanner benammen op de counter spile, om kânsen te kreëarjen, en dat slagge se ek goed, sa seach Hake ek. "Daardoor wordt het wel een beetje een op-en-neer wedstrijd, wat wij eigenlijk niet willen." It ferlies fan freedtejûn is it earste thúsferlies fan 2018. "Dit is een hele andere wedstrijd dan vorige week, en dan zie je ook ander voetbalgedrag van onze spelers." Dit moat neffens Hake gau feroarje. "We zullen blijkbaar nog meer op diepe ballen en aannames moeten trainen. Het moet kwalitatief beter."

(Advertinsje)
(Advertinsje)