#olafvraagtpaulien: Twitter hat it der mar drok mei

06 des 2017 - 15:33

Yn Ljouwert steane tal fan reklamebuorden lâns de rûnwei mei in wol hiel opfallende tekst: Paulien wil je met mij trouwen? Mei dêrûnder de hashtag: #olafvraagtpaulien. It ropt tal fan reaksjes op, benammen op Twitter giet it los. Minsken wolle benammen witte wat it antwurd fan Paulien is. 

"Ze heeft ja gezegd!" fertelt in blide Olaf oan Femke de Walle yn De middei fan Fryslân. Hoe is er op dit aparte idee kommen? "Het lag al een tijdje te borrelen. Ik vraag haar met regelmaat ten huwelijk, in een café, een restaurant of op Terschelling. Maar dan zegt Paulien: is dit het dan? Het moet specialer en leuker." Dus moast Olaf wat betinke dat opfalle soe en it helpt dan dat er by in reklameburo wurket. "Dat is mijn vak, iets bedenken dat opvalt. Eerst dacht ik aan een groot spandoek aan de Oldehove, maar dat vond ik toch te klein. Uiteindelijk kwam ik op het idee om vijftig rondwegborden in Leeuwarden te plaatsen. Dan ziet en weet iedereen het. Ze wilde iets speciaals, ze krijgt iets speciaals."

Jeetje gek, wat heb je gedaan?

Olaf wist dat de buorden op moandeitemoarn wiksele wurde, dus hie er al in rûntsje riden om te sjen wêr't dat al dien wie. "We zijn op zoek naar een woning, dus onder het mom van dat we naar een appartement zouden gaan, stapten we in de auto. De kinderen achterin en Paulien naast me. Al rijdend bracht ik het onderwerp trouwen ter sprake en op dat moment rijden we langs zo'n bord. Paulien leest de tekst en zegt: Jeetje gek, wat heb je gedaan? Snel haalde ik de trouwring uit mijn jaszak tevoorschijn. Volmondig zei ze ja. Dus missie geslaagd!" 

De buorden steane der noch de hiele wike. Olaf tinkt noch nei oer in mooglik ferfolch. "Daar denk ik nog even over na, maar het allerbelangrijkste is dat ze ja heeft gezegd." In troudatum hat it stel noch net.

(advertinsje)
(advertinsje)