Dijkhuizen: "Hier was meer te halen geweest"

03 nov 2017 - 23:12

"Er was hier in Nijmegen meer te halen geweest." Dat sei trainer Marinus Dijkhuizen fan SC Cambuur nei ôfrin fan it 3-1 ferlies tsjin NEC. "We hadden hier minimaal een punt moeten pakken en eigenlijk hadden we moeten winnen", seit in teloarstelde Dijkhuizen.

"We speelden met name in de tweede helft prima. Op het moment dat we de 0-1 maken, krijgen we een dikke kans op de 0-2. Maar dan komt de ongelukkige 1-1. Kevin van Kippersluis gaat daarna voor de 2-1, maar die goal wordt onterecht afgekeurd. Dan gaan we twee keer de fout in en dan verliezen we uiteindelijk met 3-1."

Nettsjinsteande it ferlies wie Dijkhuizen goed te sprekken oer it spul fan syn ploech. "Het klopte prima. Verdedigend goed, aan de bal goed. Voor de goal werd alleen te weinig gecreëerd. Dit spel biedt perspectief." Cambuur sakket troch it ferlies fierder fuort yn de Jupiler League. "De stand is wel reden voor paniek, maar het voetbal niet. Het geluk is niet aan onze kant."

"Heel zuur"

Kevin van Kippersluis baalt enoarm fan it ferlies. "Het voelt heel zuur dat we hier met nul punten naar huis gaan. We spelen een goede eerste 50, 60 minuten. Op basis daarvan was een gelijkspel terecht geweest." Doch hâldt Van Kippersluis wol hoop foar de rest fan it seizoen. "Ik heb er wel vertrouwen in dat het nog goed gaat komen."

(Advertinsje)
(Advertinsje)