Ds. Nicolay betinkt Jos en Margreet: Ik geloof in jou en mij

22 okt 2017 - 12:54

Dûmny Corry Nicolay hat de betinking laat fan Jos Verdonk en Margreet Andriol dy't ein septimber troch geweld om it libben kamen. De jongste soan is dêr foar oanhâlden en hat bekend. Se fertelt deroer yn it radioprogramma Buro de Vries. "Uiteindelijk gaat het er niet om wat we van elkaar weten, maar wel wat we voor elkaar betekenen." Dy sin spruts sy út om't it sa paste by it pear. "Het past bij het levensspoor dat Jos en Margreet getrokken hebben. Ze hadden een bijzonder leven, en stelden hun huis open voor mensen die bescherming nodig hadden." Mei flechtlingen makken se iten en naaiden se berneklean.

Ik geloof in jou en mij

De bern hienen Corry Nicolay frege om de betinking te lieden. "Met elkaar kun je van dit drama, want het is een drama, proberen er wat moois en kostbaar uit halen. Ik geloof in jou en mij stond boven de rouwadvertentie. Dat hadden de kinderen zo van hun beide ouders geleerd. Soms maak je iets mee wat je niet kunt begrijpen, maar probeer er dan zo goed mogelijk mee om te gaan." Ek de namme fan de jongste broer waard neamd. "Het is en blijft onze broer zeiden de kinderen tegen me."

Steun

De sfear by de betinking wie sa dat it goede der wêze mei. "Er is intens verdriet, de urnen stonden in de zaal, met foto's, lichtjes en bloemen. Mensen konden hun persoonlijke groet in een herinneringsboek plakken en dat deden ze massaal. Er was een warm meeleven vanuit een mededogen. Maar ook het besef van hoe zwaar het is, hoe erg en hoe onherroepelijk. In al zijn verdriet was het ook mooi. Er was veel steun van de mensen, en ook van de burgemeester, politie en slachtofferhulp. Dat geeft kracht."

(Advertinsje)
(Advertinsje)