Catherine Keyl: "Het is een kwestie van smaak"

18 sep 2017 - 15:40

"Ik hou echt van het Noorden, kom bijvoorbeeld veel op Ameland, en ik hou ook van alle Noordelijke vrouwen, maar ik hou gewoon niet van die opgeschoren kapsels en die zag ik toevallig veel in het Noorden", fertelt Catherine Keyl. Dêrmei reagearret se op de 'opskuor' dy't ûntstien is nei oanlieding fan har kollum fan it ôfrûne wykein.

Dêryn skreau se oer froulju út Noard-Nederlân: ‘Waarom hebben veel vrouwen in het Noorden opgeschoren haar van achter, een lange kruin en aan de zijkant een mannenkapsel? Hebben kappers daar goedkoop samen een mal ingekocht en knippen ze nu bijna alle vrouwen zo? Er is echt nergens ter wereld een kapper die dit zijn klanten aandoet.’

Over smaak valt niet te twisten

"Er zijn echt wel belangrijkere dingen," seit se laitsjend oan de telefoan. "Ik ben nu in het Zuiden en daar hebben vrouwen ook veel korte kapsels. Misschien is het wel gewoon in mode en weet ik dat niet. Ik hou er niet van, vind het te mannelijk. Dat is een kwestie van smaak en over smaak valt niet te twisten. Daarmee zeg ik natuurlijk niets over de kwaliteit van de vrouwen."

De presintatrise krige in soad reaksjes. "Daar ben ik wel van geschrokken. Zo persoonlijk en zo boos. Mensen zeiden echt verschrikkelijke dingen, zoals kijk eens naar hoe je er zelf uitziet, maar ik heb nooit gezegd dat ik mezelf mooi vind. Een andere reactie was: je hebt zelf al honderd jaar hetzelfde kapsel. Er zijn wel belangrijkere dingen in de wereld, lijkt me. Dat mensen zich druk maken over bommen in Noord-Korea snap ik, maar hierover? Ik heb alleen maar gezegd dat ik opgeschoren haar niet mooi vind."

Recht door zee

Dat de minsken sa fan har hearre litte, sprekt har wol oan. "Dat vind ik nou juist zo'n mooie eigenschap. Zo recht door zee." Wat se eins sizze wol: "Het is belangrijk hoe je haar zit en ik vind dat je als vrouw eigenlijk niet zou moeten besparen op de kapper."

Trefwurden: 
Catherine Keyl hier kapsel
(Advertinsje)
(Advertinsje)