Sportklup Hearrenfean ferromme nei winst op Sparta

05 apr 2017 - 06:23

Hearrenfeanspiler Stijn Schaars oerweget net mear te spyljen op keunstgers. De middenfjillder makke tiisdeitejûn syn rentree tsjin Sparta mei in 3-0 oerwinning. Op 4 novimber rekke hy blesseard. Schaars tink dat it bard is op it keunstgers fan Sparta. "Aangezien ik mijn gezondheid belangrijker vind dan voetbal, is het misschien verstandiger niet meer op kunstgras te spelen. Er zijn wel vijf of zes ploegen die daar op spelen, dus dat is wel lastig."

Schaars hie nei ôfrin fan de 3-0 overwinning dochs al opfallende útspraken. Oer de minne perioade fan SC Hearrenfean de lêste moannen: "Ik heb me er bewust niet mee bemoeid. Ik ben hier nauwelijks geweest. Dat leek me verstandiger. Ik weet hoe ik ben. Dan ga ik het me aantrekken en word ik een bemoeial. Maar wat ik er van vond? Als wij niet alles geven, kunnen we van veel ploegen verliezen. Dat heb je afgelopen tijd wel gezien."

Joost van Aken en trainer Jurgen Streppel opluchte

Ferdediger Joost van Aken makke mei syn rêch de twadde goal. "Ik wilde 'm koppen, maar raakte 'm boven op mijn rug. Maar dat maakt me echt niet uit. Ik ben echt opgelucht dat we deze winnen. Dit hadden we zo nodig. Na die goal kwam er ook wel wat frustratie uit."

Hearrenfean-trainer Jurgen Streppel wie ek ferromme: "Het valt nu eindelijk wel eens goed. Dat geluk moet je ook eens mee hebben." Streppel wie yn de earste helte drok dwaande mei syn ploech: "De eerste helft heb ik me geërgerd. We deden niet wat we moeten doen en kwamen afspraken niet na. De tweede helft ging dat beter. Maar je ziet wel dat als we niet alles geven we soms echt slecht voetballen."

Trefwurden: 
fuotbal SC Hearrenfean
(Advertinsje)
(Advertinsje)