Streppel berêst yn ferlies, Vlap ûnder yndruk fan debút

27 nov 2016 - 18:36

It doelpunt dat Davy Klaassen snein foar Ajax makke, wie neffens trainer Jurgen Streppel fan SC Hearrenfean net it iennige ferskil tusken beide ploegen. "Het is duidelijk dat Ajax in alles net even een tikkeltje beter is, dan wij zijn. Maar goed, we hebben geprobeerd er een wedstrijd van te maken. In het begin hadden we wel wat overtredinkjes nodig en handen en voeten, maar na een kwartier konden we redelijk goed meedoen."

Nettsjinsteande it 1-0 ferlies is Streppel grutsk op syn ploech. "Helaas was Ajax net een maatje te groot, maar we hebben wel kunnen spelen zoals we graag willen en daar ben ik wel trots op."

Dream komt út

Michel Vlap fan Snits makke syn debút yn de wedstriid en wie djip ûnder de yndruk dêrfan. "Toen ik erin mocht, moest ik eerst twee minuutjes wachten. Toen was ik wel een beetje aan het shaken. Volle bak, vol stadion, als jonge Fries en jonge jongen droom je hiervan natuurlijk. Ik ben een echte Sneker, ik zit vanaf mijn vijfde bij Heerenveen en dit was de dag dat ik mijn debuut mocht maken. Dat het tegen Ajax mocht gebeuren, is eigenlijk niet te beschrijven."

"Klungelige goal"

Foar Jeremiah St. Juste wie it in wedstriid mei goed fuotbal, mar in soer ferlies. "Er was veel passie, veel strijd. Jammer dat Ajax heeft gewonnen met zo'n klungelige goal. Zo via de zijkant stuiterde de bal net onder Erwin Mulder door, net langs mij."

(Advertinsje)
(Advertinsje)