Ard de Graaf fan SC Cambuur stiet efter Van der Vegt

02 maaie 2016 - 20:38

Algemien direkteur Ard de Graaf fan SC Cambuur stiet efter technysk direkteur Henry van der Vegt. Supporters binne in petysje begûn om Van der Vegt fuort te krijen, no't Cambuur de fjirde klup is dêr't hy mei degradearret. Earder die er dat al mei PEC Zwolle, RKC en Willem II.

"Hij is een aantal keer gedegradeerd. Dat klopt," seit De Graaf oer Van der Vegt. "Als je bij een club als Cambuur gaat werken, dan weet je dat het afbreukrisico groot is. Henry is bij Cambuur begonnen. Dat kun je ook uitleggen als lef. Dat vind ik, persoonlijk."

Neffens De Graaf is de degradaasje net de skuld van ien man: "Hij had het ook niet kunnen doen. Dan had iemand anders in dat schuitje gezeten. Het is een mix van factoren waardoor we gedegradeerd zijn."

Minder ynkomsten

De ynkomsten fan ûnder oare sponsoaren en telefyzjejild sille takom jier weromrinne. Mar dat sil foar it bestjoer fan de klup gjin grutte gefolgen hawwe, seit De Graaf. "We zullen in organisatie niet ver terug hoeven. We hebben geen grote organisatie. Na de promotie naar de eredivisie zijn we niet ver gegroeid. Maar je moet niets uitsluiten. "

Nij stadion

Der moat wol gau in nij stadion komme, fynt De Graaf. "Dat is de lifeline voor Cambuur. We kunnen niet verder in het stadion waar we nu in zitten. We zijn te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet. Zo zullen we nooit een stabiele eredivisieclub zijn. We zullen promoveren en ook weer degraderen. De plannen voor het nieuwe stadion moeten nu uitgerold worden."

Stapke werom

De Graaf sjocht net op fan de degradaasje. "Het is niet raar wat er nu gebeurt. Als je kijkt naar de financiële grootte en de mogelijkheden van de club, dan weet je dat het heel lastig is om in de eredivisie te blijven. Dat hebben we twee jaar gedaan. Een record voor de club. We zijn boven onszelf uitgestegen."

Takom jier moat de klup in stapke werom dwaan, seit De Graaf. "Waar we in de eredivisie een grote club met een klein budget waren, zijn we in de Jupiler League een grote club met een groot budget."

Diel dit berjocht op:
(advertinsje)