Verbeek: ''Voetbalcultuur SC Heerenveen niet meer stabiel''

11 mrt 2016 - 20:50

It seizoen fan SC Hearrenfean driget as in nachtkears út te gean. Troch it ferlies fan ferline wykein tsjin FC Utrecht steane de Feansters op it tolfde plak. Net allinne yn sportyf opsicht is it in min jier foar de klup, ek op bestjoerlik nivo wienen der genôch problemen.

Unstabile fuotbalkultuer

Neffens Gertjan Verbeek, âld-trainer fan SC Hearrenfean, binne de minne resultaten fan de klup in gefolch fan de ûnstabile fuotbalkultuer fan de lêste jierren. ''Het heeft te maken met cultuur. De afgelopen jaren zijn er zoveel trainers gepasseerd bij Heerenveen, met allemaal een eigen idee over voetbal. Dat komt de cultuur van de club niet ten goede,'' sa sei Verbeek freed yn it telefyzjeprogramma Bynt by Omrop Fryslân.

''Overboord gegooid''

En dy fuotbalkultuer is tige wichtich, neffens de âld-trainer. ''Toen ik het overnam van Foppe de Haan is er niet veel veranderd. Ik heb alleen maar mijn eigen dingen toegevoegd. Maar de laatste jaren is er zelfs een seizoen geweest dat er zo ongeveer vier trainers voor de groep hebben gestaan. Dan wordt een cultuur die in vele jaren is opgebouwd, in enkele seizoenen overboord gegooid.''

(advertinsje)
(advertinsje)