Henk de Jong fuort by SC Cambuur

09 feb 2016 - 12:11

Henk de Jong stapt op as haadtrainer fan SC Cambuur. Hy fielt him net de juste persoan om de klup de kommende belangrike moannen yn de earedifyzje te hâlden.

Henk de Jong: "Ondanks de steun die ik nog steeds voel van de club, bestuur, directie en supporters heb ik het gevoel dat er iets moet veranderen en dat dit het juiste moment is om op te stappen. Met pijn in het hart neem ik afscheid, maar dit is wel het beste voor Cambuur. Iedereen bij deze fantastische club wens ik het allerbeste."

Kluplieding is ferrast

Algemien Directeur Ard de Graaf reagearret: "Als clubleiding zijn we verrast door het besluit van Henk, maar we kunnen niks anders dan dit respecteren. Henk heeft een fantastische staat van dienst bij deze club en de stappen die we de afgelopen jaren hebben kunnen zetten zijn ook voor een groot gedeelte aan hem te danken. De deur bij SC Cambuur zal dan ook altijd open staan en we wensen hem alle goeds voor de toekomst. We gaan een passend moment zoeken waarop Henk afscheid kan nemen van de supporters en andersom. "

De Jong wurke sûnt 2010 by Cambuur, earst as assistint. Yn it seizoen 2012-2013 waard Cambuur ûnder syn lieding kampioen yn de Jupiler League. Mar dit seizoen rint it net by Cambuur. De ploech stiet op it op ien nei lêste plak. 

De taken fan De Jong wurde earst oernommen troch syn assistinten Sipke Hulshoff, Jan Bruin en Arne Slot.

(Advertinsje)
(Advertinsje)