Drachtster wurdt staazje wegere fanwege homoseksualiteit

19 nov 2015 - 23:52
Bas van der Meer - Foto: Facebook Bas van der Meer

De staazje wie sa goed as rûn, eins allinne de staazjefergoeding wie noch net ôfpraat. En doe hold it op foar Bas van der Meer fan Drachten, studint Small Business & Retail Management oan de Hanzehogeschool yn Grins. Yn in mail skreau it agraryske staazjebedriuw De Boer Drachten dat er net wolkom wie, omdat hy homo is en ek in freon hat.

"Wij hebben iets gezien op je facebookpagina, en dat is je seksuele geaardheid en vooral het uitleven van die geaardheid (je hebt een vriend). Dat je die geaardheid hebt is niet het punt, maar het uitleven daarvan wel.

Wij zijn  een Christelijk bedrijf, en voor ons is dit een punt waar we ons niet mee verenigingen mogen. Daar God dit uitleven van je seksuele geaardheid nergens in zijn Woord goedkeurt, maar wel afkeurt, en voor ons zijn Woord als richtsnoer geldt, kunnen we je (daar ik Hem meer gehoorzaam wil zijn dan mensen)  niet aannemen.  
 
Het is niet zo dat wij je geaardheid afrekenen, en ik hoop ook dat jij dat ook onze gezindheid niet doet, maar we hebben met dit punt een meningsverschil waar jij en wij elkaar niet verenigen kunnen. (Het is namelijk begrijpelijk dat je mijn standpunt ook niet deelt, en daarom kan er geen vereniging zijn)  Het is nodig op dit moment dat wij kleur bekennen en dat is niet iets wat je zo even doet Bas, dat weet jij denk ik heel goed, beter dan ik in ieder geval. Het is echter wel zo dat wij met dit besluit meer vrede hebben."

In hiele skok foar Bas. "Puur ongeloof, pure discriminatie", neamt er it. "Dit is niet van deze tijd." Hy wist net wat him oerkaam doe't er de mail seach. Hy wist ek net wat er dwaan moast. Letter hat er in berjocht op facebook set. Dan koe er syn ferhaal kwyt. En as it hûndert kear dield wurde soe, dan soe syn boadskip dúdlik wêze. It berjocht is no al hast 50.000 kear dield. En dat wylst Bas net in type is om op de foargrûn te treden. "Er komt nu wel veel op me af", seit er, "maar ik wil nu mijn standpunt maken".

"Ik had erg veel zin in mijn stage. Ik wist van tevoren dat het een Christelijk bedrijf was. Het was de leverancier van mijn vader. Die heeft vandaag al een nieuwe gevonden. En ik hoef er in principe ook nooit meer heen. Al zouden ze 100 keer hun excuus maken." Hy is fan doel oanjefte fan diskriminaasje te dwaan by de plysje.

It bedriuw De Boer yn Drachten wol neat reagearje.

(Advertinsje)
(Advertinsje)