Islamityske mienskip Fryslân betsjûget meilibjen

14 nov 2015 - 17:58
Foto: ANP

De islamityske mienskip yn Fryslân sjocht mei ôfgriis nei de oanslaggen yn Parys freedtejûn. Se kinne der net by wat dêr bard is. Yn in ferklearring nimt de mienskip yn Weststellingwerf ôfstân fan de ferskriklike terreurdied. Se betsjûgje harren meilibben en sizze dat se bidde foar de slachtoffers.

"Vol ongeloof en verbijstering is er gereageerd vanuit onze gemeenschap, net zoals ieder andere Nederlander. Wederom heeft er zich een verschrikkelijke en onmenselijke gebeurtenis in Parijs afgespeeld en wederom zijn de onschuldige burgers het slachtoffer geworden. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de slachtoffers en allen die door deze kwaadaardige en schokkende gebeurtenis zijn getroffen.

Onze gemeenschap betuigt haar innige deelneming en medeleven aan alle nabestaanden. Naast het menselijk leed doet het ons ook pijn dat dit gebeurt uit naam van de godsdienst die ons zo lief is en juist staat voor vrede, verdraagzaamheid en naastenliefde. Het terrorisme heeft geen geloof. Wij keuren alle terreurdaden op de wereld af.

Zoals het Contactorgaan Moslims en Overheid reeds aangaf, laten we allemaal waakzaam en alert zijn dat deze zieke misdadigers ons niet uit elkaar drijven met hun laffe misdaden. Wij moeten ons blijven inzetten voor een vreedzame samenleving.

Khalid El Ouariachi namens de islamitische gemeenschap in de gemeente Weststellingwerf."

(advertinsje)
(advertinsje)