T. rex grutte publykslûker foar Natuermuseum: 6.000 besikers yn hjerstfakânsje

De T. rex © Omrop Fryslân, Ronnie Porte
Natuurmuseum Fryslân yn Ljouwert koe dizze hjerstfakânsje al 6.000 besikers ferwolkomje. Neffens Louise van Zeijl fan it museum hat dat benammen te krijen mei 'T. rex in town', in eksposysje oer dinosaurussen.
"Dino's trekken altijd. Mensen zijn nieuwsgierig en komen er graag op af om het met hun eigen ogen te bekijken", fertelt Van Zeijl.
Dino's lûke protte minsken nei Natuermuseum
Sûnt ôfrûne sneon binne der 6.000 besikers nei it museum kommen. Dat is folle mear as yn oare jierren. "Dat is geweldig. We hebben normaalgesproken ook al veel bezoekers in de herfstvakantie, maar dit is wel echt een topresultaat", seit Van Zeijl.
It liket derop dat de drokte ek noch wol efkes trochset. "We hadden gisteren bijna 300 bezoekers, dat is bijzonder veel voor een dag waarop de inwoners van Fryslân alweer naar het werk en naar school zijn."
De reaksjes op de eksposysje binne goed. "De mensen gaan met een blij gezicht naar buiten. Daarnaast kunnen kinderen hier ook van alles doen. Het is niet alleen de T. rex bekijken, maar ook doen en veel leren."