Andries Noppert yn foarseleksje Nederlânsk alvetal ferrast Kees van Wonderen

Andries Noppert © Orange Pictures
Dat doelman Andries Noppert yn de foarseleksje sit fan it Nederlânsk alvetal, kaam as in grutte ferrassing foar Kees van Wonderen. "Om eerlijk te zijn had ik dit niet verwacht", seit de trainer fan sc Hearrenfean.
"Maar dit is natuurlijk hartstikke leuk voor Andries, hij hoort nu bij de beste vijf keepers van Nederland", stelt Van Wonderen.
Kees van Wonderen sjocht foarút op de wedstriid tsjin NEC
Van Wonderen spilet in wichtige rol yn de karriêre fan De Jouster doelman. Hy joech him by Go Ahead Eagles de kâns as earste keeper en naam him yn de simmer mei nei sc Hearrenfean.
"Andries heeft heel veel tegenslagen gekend en nu trekt hij het de laatste anderhalf jaar naar zijn kant toe", seit Van Wonderen. "Maar hij heeft wel de voorwaarden waarbij ik snap dat ze bij hem terechtkomen, hoewel het natuurlijk een voorlopige lijst is. We willen met Heerenveen als collectief tot prestaties komen en daar kan je als individu de vruchten van plukken. Dat geldt nu voor Andries."

Tsjinstanner NEC

Mei NEC treft sc Hearrenfean kommende sneintemiddei in drege tsjinstanner, dy't mei Lasse Schöne en Oussama Tannane (beiden âld-spilers fan sc Hearrenfean) in soad yndividuele kwaliteit op it middenfjild hat.
Op doel stiet Oranje-ynternasjonal Jasper Cillessen en foaryn rint Elayis Tavsan. De rjochteroanfaller hat meardere kearen oanjûn dat hy in transfer meitsje woe, mar Tavsan bliuwt yn elts gefal oant de winterstop by NEC. Der hinget in aardich priiskaartsje fan nei alle gedachten minimaal 3 miljoen euro oan de ynternasjonal fan Jong Oranje.
Van Wonderen: "Het is een ploeg met creatieve spelers die makkelijk kunnen voetballen en achterin staan ze sterk. Tegen AZ staan ze wel onder druk, maar geven ze geen hele grote kansen weg. Dus het is een lastige ploeg, maar in iedere wedstrijd liggen er kansen."
De wedstriid Hearrenfean-NEC begjint snein om 14.30 oere en is streekrjocht te folgjen by Omrop Fryslân Radio. De kommentator is Arjen de Boer.
Joost van Aken en Tibor Halilovic hawwe in lyts fraachteken efter harren namme stean. Mar as sneon by de lêste training alles goed liket, dan hat Van Wonderen gjin reden om feroarings yn syn basisalve oan te bringen.
Ik had wel verwacht dat iedereen binnenboord zou blijven.
Kees van Wonderen

Transferperioade

Ofrûne tiisdei einige de transferperioade. Wylst der by oare klups noch fan alles barde, bleau it by Hearrenfean rêstich, ek by de kroanjuwielen Amin Sarr en Milan van Ewijk.
Van Wonderen: "Ik heb geen enkel moment een signaal gehad dat het ernaar uitzag dat die jongens zouden vertrekken", seit Van Wonderen. "Ik wist natuurlijk wel dat Milan van Ewijk en Amin Sarr er bij een aantal clubs goed opstaan, maar ik was totaal niet ongerust. Ik had wel verwacht dat iedereen binnenboord zou blijven."