"Ik ben zeker niet saai": trije stellingen oer Kees van Wonderen

Kees van Wonderen soe in definsive trainer wêze, hy soe saai wêze, mar tagelyk ek de kroanprins fan it Nederlânske trainersgilde. Wy sykje út wat der wier is fan dizze foaroardielen oer de nije trainer fan SC Hearrenfean.
Kees van Wonderen © Orange Pictures
Hoe zou u zichzelf omschrijven?
"Ik denk dat ik nuchter ben. Gedreven, ik wil hard werken. Normaal doen. En ik wil graag winnen."
In het Fries zeggen ze: fan wa bisto der ien?
"Ik ben opgegroeid in Bennekom, in het Gelderse. Daar heb ik eigenlijk bijna mijn hele leven gewoond. Ik ga nu denk ik wel naar het Noorden. Dus ik denk wel dat ik in de omgeving wat ga zoeken."
Keeper Andries Noppert, skriuwer en Go Ahead-folger Jan Willem Spaans, supporter Dennis Nagtzaam en Van Wonderen sels reagearje op trije stellingen:
Oan de hân fan trije stellingen wolle wat better yn de kunde komme mei Kees van Wonderen.
Stelling 1: Kees van Wonderen is in definsive trainer
"Deze voelde ik al aankomen. Ik heb wel eens ergens gelezen dat ik een realistische trainer ben. Je kijkt naar wat je positie is, wat je mogelijkheden zijn, wat je spelersmateriaal is en daarbinnen ga je op zoek om het maximale eruit te halen."
"Ik denk dat we dit jaar juist ook aanvallend zijn. We werden ook wel eens naïef genoemd. Dus nee, ik ben bij uitstek zeker geen defensieve trainer. Maar de defensieve organisatie is wel heel belangrijk."
Stelling 2: Kees van Wonderen is in bytsje saai
"Dat is beeldvorming. Van de buitenkant. Daar kan ik niks over zeggen. Mensen die mij kennen, verbazen zich daarover. Die herkennen dat niet. Daar mag iedereen zijn mening over hebben."
"Ik ben niet iemand van de grootspraak. Of iemand die met z'n borst vooruitloopt. Of meer doen dan dat ie denkt dat-ie is. Ik sta wel met beide benen op de grond, realistisch, nuchter. En ook wel tot de kern. Dus ik heb het dan niet over koetjes en kalfjes. Dat zou je misschien wel als saai kunnen betitelen. Maar ik denk niet dat ik saai ben."
"Ik heb het wel vaker gehoord. En ik snap het als je mijn interviews ziet. Dan denk je misschien wel: hij is wel serieus altijd. Hij kan het goed analyseren. Nee, ik denk niet dat ik saai ben en ik hoor het ook niet van de mensen in mijn omgeving."
Stelling 3: Kees van Wonderen is de kroanprins fan it Nederlânske trainersgilde
"Nou, dat hoop ik niet, want die titel doet de trainers vaak geen eer aan. Die zijn vaak een kort leven beschoren."
Het is leuk als de mensen positief over je praten.
Kees van Wonderen
"Maar je krijgt best wel mee dat er positief over je gesproken wordt. Zeker door de resultaten die we hier bij Go Ahead hebben gehad. Het is leuk als de mensen positief over je praten. Als ze je zo zien. Maar die titel, daar kun je niet zo veel mee."
Kees van Wonderen: "Ik moet het gevoel hebben dat ik iets toevoeg"
"Ik doe vooral wat ik denk dat bij me past en wat ik leuk vind. En ik heb niet zozeer een route uitgestippeld. Ik heb heel veel verschillende dingen gedaan. Van amateurs tot aan jeugd tot aan nationale teams van Oranje. Ik heb eigenlijk alle dingen gedaan als assistent en nu als trainer. Daar steek je een hoop dingen van op."
"Ik zie het meer als een reis die je maakt. Onderweg kom je op verschillende paden en kies je voor een weg waarvan je denkt dat die bij je past."
"Ik moet het naar mijn zin hebben. Ik moet het gevoel hebben dat ik iets toevoeg, dat ik van waarde ben. Dan ben ik zeker niet saai. Dan ben ik juist leuk en de voortrekker in het geheel. Is dat niet zo, dan ben ik ook degene die zegt hier moet ik niet zijn. Dit is niet de plek die bij mij past. En dan ga ik wat anders doen."
sc Hearrenfean makke ôfrûne moandei bekend dat Van Wonderen takom seizoen de haadtrainer is. De offisjele presintaasje fan de nije oefenmaster is nei dit seizoen.