Dream foar Mac-Intosch: ynternasjonal wurde op je 32ste

Calvin Mac-Intosch is oproppen foar it Surinaamsk alvetal. Mac-Intosch is al 32 jier, mar wurdt dochs noch ynternasjonal. "Het is een droom", seit de ferdigener fan Cambuur.
Calvin Mac-Intosch fertelt oer it Surinaamsk alvetal:
Mac-Intosch profitearret fan in regelferoaring. "Voorheen kon je als speler met de Nederlandse identiteit niet uitkomen voor het Surinaams elftal. Die regel is veranderd. Jongens met de Nederlandse nationaliteit kunnen nu ook voor Suriname spelen."

Grutske famylje

It wie allegear net samar klear foar de ferdigener. "Je moet allerlei papierwerk invullen om een Surinaams paspoort te kunnen krijgen. Daar gaan twee weken overheen. Pas daarna kreeg ik te horen dat ik erbij zit."
Mac-Intosch krige in protte reaksjes. Foar syn famylje wie it ekstra spesjaal. "Mijn ouders zijn er geboren. Mijn hele familie is heel erg trots."
Mac-Intosch tinkt dat it Surinaamsk alvetal in moaie takomst te wachtsjen stiet. "Als er meer spelers zich beschikbaar stellen voor het Surinaams elftal, dan acht ik de kans groot dat we eens mee te doen aan een mooi eindtoernooi."
Tsjin Go Ahead Eagles stiet Calvin Mac-Intosch wer yn de basis:
Sneon spilet Cambuur tsjin Go Ahead Eagles. Mac-Intosch sil de ferdigening foarmje mei Marco Tol om't Erik Schouten net hielendal fit is. Tol rammelet al langer op de doar by de Ljouwerters, sjocht ek Mac-Intosch: "Marco Tol is een hele goede speler. Hij is goed aan de bal en is snel. Vanaf het begin van het seizoen weet je dat er concurrentie is en dat haalt het beste in je naar boven."
Mac-Intosch ferwachtet in lestige wedstriid tsjin Go Ahead. De ploech út Deventer spilet yn in 5-3-2-formaasje. De Ljouwerters hawwe it dêr wolris dreech mei hân. "Wij hebben er niet alleen problemen mee, ze hebben ook van Ajax gewonnen."
De wedstriid tusken Go Ahead Eagles en SC Cambuur begjint sneontejûn om 18.45 oere. It is live te folgjen yn in ekstra sportprogramma op de radio dat om 18.30 oere begjint. Ut De Adelaarshorst wei fersoarget sportferslachjouwer Andor Faber it kommentaar.