Healjier nei wetteroerlêst Wâldsein: "Gemeente bezig met structurele oplossing"

It is in healjier lyn dat yn Wâldsein op 'e nij de strjitten ûnderstrûpten. Foarsitter Ronald Messing fan doarpsbelang Wâldsein is bliid dat de gemeente Súdwest-Fryslân ynsjoen hat dat der in strukturele oplossing foar de oerlêst komme moat.
Sa lei de Wellewei yn Wâldsein der yn augustus by © Omrop Fryslân, Onno Falkena
Oarsaak fan de problemen yn it doarp is de riolearring: dy kin it wetter net fluch genôch kwyt wurde. It doarp hat al langer lêst fan ûnderstrûpte strjitten, mar yn augustus foel der sa'n soad rein, dat yn de Melchior de Clantstrjitte hast in heale meter wetter stean bleau. Hast alle kelders yn de strjitte streamden fol.
It doarp krige nei de oerlêst fan in healjier lyn in pomp as needoplossing, fertelt Roland Messing, foarsitter fan doarpsbelang Wâldsein. "Toen hij net geïnstalleerd was hebben we even een opstartprobleem gehad, maar de afgelopen periode heeft hij prima z'n werk gedaan. Ik heb geen melding gekregen van overlast door water."
Ik geloof dat ze toch wel geschrokken zijn na de wateroverlast die we in augustus hebben gehad.
Roland Messing (doarpsbelang Wâldsein)
De pomp is wol in tydlike oplossing, mar der wurdt wurke oan it strukturele oplossing foar de wetteroerlêst. "Ik geloof dat ze toch wel geschrokken zijn na de wateroverlast die we in augustus hebben gehad", seit Messing. "We hebben nu maandelijks overleg met de gemeente, Wetterskip en dorpsbelang."

Lange termyn

De gemeente Súdwest-Fryslân en buro TAUW binne dwaande mei in oplossing fan de oerlêst foar de lange termyn. "In april beginnen ze met de zaken die vrij gemakkelijk te verhelpen zijn. Dan hebben we het over een inspectie van een riool, over een plek middenin het dorp bij een eetcafé waar nu een oplossing voor bedacht is."
Wat de langetermynoplossing fan de gemeente krekt is, en wannear't dy der komt, is noch net dúdlik. Messing seit yn elts gefal wiis te wêzen mei de "participatie" fan de gemeente yn dizze kwestje: "Ik ben er tevreden over."