Shorttrackcoach Otter wol yn Peking mear medaljes helje as yn Pyeongchang

Shorttrackbûnscoach Jeroen Otter hopet dat syn sporters by de kommende Winterspelen mear medaljes helje as fjouwer jier lyn yn Pyeongchang.
Jeroen Otter © ANP
Doe bleau de teller stykjen op fjouwer plakken: goud foar Suzanne Schulting (1000 meter), sulver foar Sjinkie Knegt (1500 meter) en Yara van Kerkhof (500 meter) en brûns foar de frouljusôflossingsploech.
"We willen met Nederland in de top tien eindigen deze Spelen. Dat is terecht", seit Otter. "In die top tien kom je alleen maar als je veel medailles haalt. Dat willen wij ook. Er moet gescoord worden, dat is duidelijk."
Suzanne Schulting en Jeroen Otter © ANP
De eagen binne fan sneon ôf foaral rjochte op Suzanne Schulting, dy't de ôfrûne jierren alles wûn hat wat der te winnen falt. De Friezinne hat al oanjûn meardere gouden medaljes binnen helje te wollen.
Otter wol foar syn formaasje gjin eksakt oantal neame. "Het is in onze sport verdomde moeilijk. Als je op de 500 meter een medaille wil halen, moet je 'm eerst vier keer racen om überhaupt op het podium te komen. Met de huidige prestatiedichtheid kan het in de heats zo maar een keer over zijn. Het kan ook tot een finale leiden waarin we bovenop het podium staan."

Betrouwen

De 58-jierrige Otter sjocht it olympysk toernoai mei betrouwen temjitte. "Wij weten op basis van trainingen heel goed waartoe ze in staat zijn. Maar als we eerst naar de resultaten kijken, kun je daar door verblind worden. Dan schijnt die medaille zo erg in je ogen, dat je niet meer weet waar je je op moet focussen."
Sjoch foar mear nijs oer de Olympyske Spelen op ús dossierside.