Erwin Mulder no banksitter: "Ik zag dit niet aankomen"

Erwin Mulder is bot teloarsteld dat hy net langer earste doelman fan sc Hearrenfean is. Trainer Johnny Jansen kiest yn de twadde seizoenshelte foar Xavier Mous.
"Ik ben teleurgesteld, maar ik zal blijven vechten":
"Ik hoorde het 4 januari", fertelt Mulder. "Ik zat thuis in quarantaine vanwege covid en toen kreeg ik een belletje van Johnny Jansen en de keeperstrainer (Ruud Hesp, red.). Dat is een mededeling die niet leuk is. De reden? Waar het op neerkomt is dat Xavier het prima heeft gedaan. Maar ik vind dat ik moet spelen."
Als je dit dan gelijk de eerste dag te horen krijgt, dan is dat niet fijn.
Erwin Mulder
Mulder fielde it net oankommen. Hielendal it momint net. "Ik ben drie en een halve maand geblesseerd geweest en heb hard gewerkt om weer fit te worden. Dan hoop je in januari tijdens de korte voorbereiding te kunnen laten zien dat je er weer bent. En als je dit dan gelijk de eerste dag te horen krijgt, dan is dat niet fijn."
Mei Mulder op de bank spilet sc Hearrenfean tiisdei thús tsjin Go Ahead Eagles yn de achtste finale fan de KNVB-beker.
De wedstriid begjint om 21.00 oere en is streekrjocht te folgjen yn in ekstra sportprogramma by Omrop Fryslân op 'e radio. It kommentaar komt fan Arjen de Boer.
Mulder keepte fan 2015 oant en mei 2017 al 67 wedstriden foar Hearrenfean. Nei in aventoer by Swansea kaam er yn de simmer fan 2020 werom nei Fryslân. Dêr waard er fuort wer earste keeper.
Hy fynt dat er it fertsjinstlik dien hat. "Ik denk dat ik vorig jaar een goed seizoen heb doorgemaakt en belangrijk geweest ben voor het team, zowel op als naast het veld. Daardoor is de keuze ook op mij gevallen om aanvoerder te worden. Dan hoop je wel dat je een streepje voor hebt en iets meer krediet hebt."

Klear wêze

De 32-jierrige doelman baalt flink, mar wol net fuortendaliks opjaan. "Bij één tegenslag ga ik niet gelijk op zoek naar iets anders. Ik wil ervoor vechten. Als ze me nodig hebben, moet ik ervoor zorgen dat ik er klaar voor ben. Hard werken wordt beloond en dat zal ik altijd blijven doen."