Anas Tahiri: "Ik ben niet naar Heerenveen gekomen om Joey Veerman te vervangen"

Anas Tahiri kaam yn it winterskoft oer fan it Roemeenske Cluj nei sc Hearrenfean. Hy wurdt sjoen as de opfolger fan Joey Veerman. "Ik heb mijn eigen kwaliteiten."
Anas Tahiri oer de ferliking mei Joey Veerman:
De 26-jierrige middenfjilder spile yn Nederlân earder foar RKC Waalwijk en hat by Hearrenfean in kontrakt tekene oant de simmer fan 2014. Tahiri begrypt wol dat minsken him fergelykje mei Joey Veerman.

Eigen ambysjes

"We zijn een beetje dezelfde types. We willen graag de bal hebben en dominant voetbal spelen. Maar hij kan qua goals en assists wel betere statistieken overleggen dan ik. Daar moet ik aan werken. maar ik ben niet naar Heerenveen gekomen om Joey te vervangen. Ik heb mijn eigen ambities."
Om Joey Veerman te vervangen heb je niet één, maar misschien wel twee spelers nodig.
Johnny Jansen
Johnny Jansen: "Anas is niet de vervanger van Joey, zo makkelijk gaat dat niet. Joey is een heel bijzondere voetballer. Hij was zo ongelooflijk bepalend met zijn goals en assists. Om hem te vervangen heb je niet één maar misschien wel twee spelers nodig."
Als ik trainer was, had ik mezelf tegen FC Twente opgesteld.
Anas Tahiri
Omdat Tahiri de lêste moannen hast net fuotballe hat, sil hy tsjin FC Twente fan de bank ôf begjinne. "Ik ben niet 100 procent fit, maar ik voel me goed. Als ik trainer van Heerenveen was, dan had ik mezelf wel opgesteld."