Buma oer derbysfear: "De vraag is of je langzamerhand over een terreurdreiging spreekt"

Boargemaster Buma fan Ljouwert makket him soargen oer de sfear dy't it ôfrûne wykein om de derby hinne hong. "De vraag is of je langzamerhand meer over een terreurdreiging spreekt", seit de boargemaster. De 17 fertochten dy't oanholden waarden yn it derbywykein, sitte yntusken net mear fêst.
Boargemaster Buma oer it derbywykein:
Foarôfgeand oan de derbydei waarden al fiif minsken oanholden. Sy hiene neffens de plysje plannen om de oarder te fersteuren. By de oanhâldingen waard swier fjoerwurk yn beslach naam, neffens boargemaster Buma swier genôch om it as bom te brûken.
Boargemaster Buma en foarsitter fan de Kern van Cambuur, Maarten van Tuinen
"Dit leek te komen uit de groep die zich misschien wel eens supporters van Cambuur noemt, maar tegelijkertijd de club alleen maar schade berokkent. Het is een groep die eropuit is om rellen te veroorzaken. En we kunnen ook niet uitsluiten dat ze op andere momenten ook in staat zijn om rellen te veroorzaken", seit Buma.

Cambuursupporters

De foarsitter fan de Kern van Cambuur, Maarten van Tuinen, lit witte dat it neffens him gjin Cambuursupporters binne dy't hjirby belutsen binne. "Ik ken ze niet. Wij kennen ze echt niet", seit Van Tuinen. "Het is natuurlijk een mooi affiche zo'n derby en mensen grijpen dat aan om rottigheid te trappen."
Bij de lêste training fan Cambuur mocht noch wol in grutte groep bûten it stadion stean. "Dat zijn echte Cambuursupporters en daar is ook geen rottigheid geweest."
De supportersferieningen hawwe op sosjale media ek maatregels naam om it net út de hân rinne te litten. "We hebben in app-groepen met elkaar onderling gesproken. Dit soort dingen doen wij ook niet. Wij zijn heel fanatiek en we houden ook wel van vuurwerk, maar bommen en weet ik veel wat allemaal. Dat komt niet bij ons vandaan."