Liveblog | 6 desimber 2021

Fertochten Cambuurrellen ha spyt: "Liet me meeslepen"

Trije fertochten moasten moandei foar de rjochter ferskine.
Lêst bywurke: 6 desimber 2021, 14:06
13:34

Ein fan dit liveblog

Hjirmei komme we oan de ein fan dit liveblog. Tank foar it folgjen.
13:31

Straf: wurkstraf fan 80 oeren, moanne jeugddetinsje ûnder betingst en gebietsferbod

De rjochtbank leit de fertochte in wurkstraf op fan 80 oeren. Fierder kriget hy in moanne jeugddetinsje ûnder betingst. Proeftiid dêrby is twa jier. Ek komt der foar de kommende seis moanne in gebietsferbod by it Cambuurstadion foar de fertochte. "Ik neem u kwalijk dat u dat fietsenrek en die stenen hebt gegooid. Bovendien was het een duel waar u helemaal niet mocht komen. Er is een enorme chaos rond het stadion ontstaan, en daar heeft u mede schuld aan. En dat deed u uit sensatiezucht."
13:25

Fertochte: "Ik heb er wel spijt van"

De fertochte kriget it lêste wurd; "Ik kom misschien wat laks over, maar zo reageer ik nou eenmaal. Ik heb er wel spijt van. Ik heb ook geen stenen naar personen gegooid."
13:15

Advokaat fan fertochte: krityk op pleit fan IM

De advokaat fan de tredde fertochte fynt dat noch wol wat oan te merken is op it pleit fan it Iepenbier Ministearje. "Er zijn stenen gegooid, maar dat weten we alleen omdat cliënt dat heeft verklaard. Maar we weten niet waar, of wanneer, of waartegen. Het gooien van het fietsenrek is duidelijk, daar is een filmpje van. Maar mijns inziens is dat gericht tegen de politiebus, maar is dat geen geweld richting de mensen die daarin zaten. Als je een steen door een ruit gooit, is dat ook niet gericht tegen mensen in dat gebouw."
13:12

Wurkstraf 120 oeren easke; "Meneer was bewust uit op rellen"

It Iepenbier Ministearje easket in wurkstraf fan 120 oeren, mei in moanne selstraf ûnder betingst. Ek moat hy meiwurkje oan in behanneling by jeugdsoarch. Ek moat hy in gebietsferbod foar 6 moanne foar it gebiet by it Cambuurstadion oplein krije.
"Hij heeft er voornamelijk spijt van dat hij is aangehouden. Maar het gaat hier om een ernstig feit. Meneer was bewust uit op rellen en heeft zichzelf ook niet gemeld bij de politie."
13:08

Filmke op WhatsApp: "Ik word beroemd"

De offisier fan justysje hellet wer de rellen fan 13 novimber yn Ljouwert en 19 novimber yn Rotterdam oan. En dat dat foar de fertochte in reden west hat om nei it Cambuurplein te gean. "Er zijn verklaringen van verdachte zelf en van andere relschoppers. Bovendien gaat er een filmpje rond op social media van het gooien met een fietsenrek. Over dat filmpje zegt hij op WhatsApp tegen vrienden: ja man, dat ben ik, ik word beroemd."