Beladen wike foar melkers nei dieverij fan hûndert dowen yn Steggerda

De klap is noch hieltyd grut foar de bruorren Homma út Steggerda. Leafst hûndert postdowen binne troch dieven yn de nacht fan snein op moandei meinommen. De wearde fan de dowen leit om de fjouwer ton hinne.
Hoe is it no mei de melkers?
In wike letter docht it barren noch altyd bot sear. "Je zit nu in een fase dat het zelf nog moeilijk te beseffen is. Er zal een moment komen dat je weer naar de toekomst kijkt. Maar dat is op dit moment nog lastig", seit Elco Homma.

Yn ien klap alle goede dowen wei

Syn broer Ydo jout oan dat it in grutte klap is. "We zijn in één keer onze goede duiven kwijt. De dieven zijn via de oprit gekomen, langs mijn huis. De hokken zaten wel op slot. Het lijkt er wel op dat het mensen zijn geweest die een duif vast konden houden, want er lagen geen veren."
Elco (links) en Ydo Homma foar harren lege dowetil © Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort
Ydo ûntduts dat de dowen fuort wiene. Hy belle fuortendaalks syn broer. Elco: "Ik was vroeg op het werk en Ydo belde om 8.00 uur. Hij was in paniek en vroeg waar ik was. Alle hokken zijn leeg, alles is weg, zei hij. Toen begreep ik wel dat het mis was. Ik ben naar huis gekomen. De politie was er ondertussen ook. We kwamen er toen achter dat er echt zo'n honderd weg waren."
Ydo en Elco Homma
De bruorren binne der 24 oeren deis mei dwaande, seit Ydo Homma. "Het is onze grootste hobby, maar eigenlijk meer dan dat. Des te zuur is het."