Winne fan Ajax slagge net, mar Hearrenfean "niet van stoep geveegd met 5-0"

Te folle eangst foar koprinner Ajax wie der net by sc Hearrenfean, seit trainer Johnny Jansen nei de wedstriid Ajax - Hearrenfean. Mar de striid giene se ek net echt oan. "Als je het hebt over duelleren, echt de strijd aangaan met de tegenstander, hadden we dat beter kunnen doen. Maar uiteindelijk werd het wel een echte wedstrijd."
Johnny Jansen seach dat it yn de twadde helte better waard:
"Verdedigend vond ik het bij momenten goed", seit Jansen. Mar yn de twadde helte kamen se pas goed yn de wedstriid en koene se de bal better fêsthâlde. "Dan ga je met meer vertrouwen voetballen. Het is een wisselwerking die echt in de tweede helft ging ontstaan. We hielden de bal, voetbalden beter mee. Je zag dat er een betere dynamiek kwam in het elftal. Volgens mij was dat ook wel te horen aan het publiek, dat ging er steeds meer achter staan."
Yn de twadde helte spile Musaba boppedat mei mear moed, seit de trainer. "Hij heeft geweldige acties." En dan is it genietsjen, seit Jansen. "Dan houdt hij de bal, kan de rest aansluiten, krijg je ook bij balverlies sneller druk op de bal."

'Tik op de neus'

Dochs neamt de trainer de 2-0 in "tik op de neus". Jansen: "Ze pakten zichzelf op en wilden wel weer. Maar om het echt af te maken, daarvoor waren we niet goed genoeg."
Anthony Musaba krige stipe fan it publyk:
"Ik denk dat het een wedstrijd was waar ik mijn kwaliteiten kon gebruiken aan de linkerkant" seit sc Hearrenfean-spiler Anthony Musaba. Yn de earste helte siet hy minder yn it duel. "In de tweede helft was het meer open, toen kreeg ik meer de bal." It publyk joech him in goed gefoel. "We hadden minimaal met één punt van het veld kunnen komen. We hebben laten zien dat we niet een team zijn dat met 5-0 van de stoep wordt geveegd."

"Niet beloond"

Hy is dan ek teloarsteld dat der net mear yn siet. Mar it publyk hat him yn elts gefal in boost jûn. "Ik was gemotiveerd, dat zag je in het spel. Jammer dat we onszelf niet hebben beloond."
Nick Bakker oer syn earste wedstriid:
Nick Bakker stie sneon foar it earst yn de basis by sc Hearrenfean. Ajax bliuwt in drege ploech, mar derfan winne wie net ûnmooglik, tinkt Bakker. "Ze drongen ons terug, dan krijg je het lastig. In de tweede helft speelden we meer vooruit, meer gedurfd, toen hadden we goede kansen."
Se woene it net opjaan, seit Bakker. "Maar als die 2-0 erin valt en je bent zolang aan het aandringen tegen een goed Ajax, dat is een kleine mokerslag, dat voel je wel even. Je probeert alsnog door te gaan, we zijn niet met ons hoofd naar beneden gaan lopen. We zijn blijven voetballen, blijven proberen kansen te creëren."