Waadferiening wiis mei útstel oer beslút gaswinning Waadsee

29 sep 2021 - 21:34

De Waadferiening is wiis mei it beslút fan demisjonêr minister Stef Blok om de gaswinning by de Waadsee út te stellen. It is noch lang gjin definityf 'nee', mar dochs tinkt Frank Petersen fan de Waadferiening dat de minister hieltyd wat mear romte iepen lit.

Beslút oer de gaswinning moat noch eefkes wachtsje:

"We hebben met veel belangstelling gekeken naar wat de minister zei. Hij neemt geen besluit tot maart 2022", seit Petersen. Dat is yn elts gefal in bytsje goed nijs, want dêrmei wurdt de kâns grutter dat de gaswinning troch de NAM net trochgiet.

"We weten dat het ministerie echt vastbesloten is om deze nieuwe aardgaswinning onder de Waddenzee echt door te laten gaan", jout Petersen oan. "Maar we merken wel dat de minister steeds meer gedwongen wordt om te luisteren naar stemmen uit Fryslân, de Waddenvereniging en internationale onderzoeken." Dy stimmen sizze allegearre: doch it net.

'Minister hieltyd minder útsprutsen'

"De minister was tot nu toe heel stellig, maar hij liet nu veel meer ruimte voor een partij als het CDA, die goed geluisterd heeft naar de inwoners in Fryslân", sa tinkt Petersen.

Frank Petersen fan de Waadferiening (argyfbyld) - Foto: Omrop Fryslân

Frank Petersen fan de Waadferiening

Hy hopet dat de kier yn 'e doar wat grutter wurdt: "De minister zegt soms hele subtiele dingen, zoals dat 'huidig onderzoek' aantoont dat het allemaal kan. Dan denk ik: aha, de minister weet dat er in opdracht van de Tweede Kamer nog nieuw onderzoek aankomt. Hij neemt als het ware al een voorschotje op dat hij van positie moet veranderen. Maar misschien ben ik daarin te hoopvol."

Klimaatkonferinsje

Petersen tinkt dat de minister ek sjocht nei de ynternasjonale Klimaatkonferinsje, dy't yn novimber hâlden wurdt. "Er moet veel gebeuren om klimaatverandering beheersbaar te houden, onder meer fossiele brandstoffen onder de grond laten zitten. En ik denk ook dat de minister toch onder de indruk moet zijn van al die mensen die laten weten dat dit een heilloos plan is."

(Advertinsje)
(Advertinsje)