Trainer Aris nei dreamstart: "De druk lag bij Donar, wij kregen vleugels"

25 sep 2021 - 15:49

"Ik ben ongelofelijk trots op die jongens na vrijdagavond." In dei nei de sensasjonele oerwinning op Donar is trainer Vincent van Sliedregt fan de Ljouwerter basketbalclub Aris sneon mei in goed gefoel wekker wurden. "Dit is een droomstart."

Foto: Dijks Fotografie

Aris hie de nije BNXT-League net better begjinne kinnen as mei de oerwinning op Donar. "Het was een hele mooie avond. Natuurlijk is het maar één wedstrijd, en het seizoen is nog lang. Maar gisteravond pakken ze niet meer van ons af," seit de nije haadtrainer fan de Ljouwerter basketballers.

Van Sliedregt seach dat Donar de wedstriid eins yn hannen hie, mar dat de masine fan de Grinzers healwei it fjirde kwart fêstrûn. "Zij horen die wedstrijd te winnen, dus alle druk ligt dan bij hun. Daar krijgen wij vleugels van. Je wil je graag bewijzen tegen de grote clubs. Onze budgetten kun je niet eens vergelijken, maar dat motiveert om te laten zien dat we mee kunnen doen."

Doelstelling feroare?

Om't der noch mar ien wedstriid spile is wol Van Sliedregt noch net tefolle foarút sjen: "Voor vrijdagavond was het onze doelstelling om in het seizoen te groeien. Nu hoor ik andere geluiden om me heen, maar ik hou voorlopig vast aan die doelstelling." Dochs is de trainer posityf. "Als we een plekje in de play-offs kunnen veroveren, doen we het denk ik heel goed."

"De volgende wedstrijd tegen Feyenoord is wel speciaal. Ik heb een Friese moeder en Rotterdamse vader."

(Advertinsje)
(Advertinsje)