Paralympyske Spelen slagge foar Tristan Bangma: "Subliem gelukt"

Nei goud op de baan fytste Tristan Bangma nei in sulveren medalje op de dyk by de Paralympyske Spelen. Hy giet as in tefreden man werom nei Fryslân: "Fantastisch, heel mooi om de Spelen zo af te sluiten."
Sa fytste Tristan Bangma nei sulver:
Bangma en syn piloat Patrick Bos einigen freed yn de wedstriid op de dyk achter in oar Nederlânsk duo: Vincent ter Schure en piloat Timo Fransen. "Als team hebben we het heel goed uitgespeeld. Dan valt vandaag het kwartje hun kant op, van Timo en Vincent. Het is ze gegund."
De koers waard makke op de klim, dy't elke ronde werom kaam. "We merkten al vrij snel dat veel koppels er moeite mee hadden. Timo en Vincent zijn solo weggereden en ook solo gefinisht."
Beide Nederlandse duo's hadden vandaag kunnen winnen.
Tristan Bangma oer de wedstriid op de dyk
Omdat Nederlân as ien team yn de wedstriid siet, wie it net de bedoeling dat Bangma en Bos achter it oare oranjeduo oan gong. "Beide Nederlandse duo's hadden vandaag kunnen winnen. Toen zij wegreden, hadden we zeker meegekund. Maar dat is dan niet aan ons, het is dan aan de buitenlanders."
Bangma giet mei twa medaljes en in tefreden gefoel werom nei hûs. "We kwamen hier met één hoofddoel en dat was de achtervolging. Dat was echt een fantastische dag. Onder de vier minuten, wereldrecord, nog steeds kippenvel als ik daar aan terugdenk. Dat is echt subliem gelukt, zo mooi zou het eigenlijk ook al niet meer worden", seit er.
Tristan Bangma en Patrick Bos mei de gouden medalje op de baan © ANP
"Toen waren de Spelen geslaagd, en op de weg wilden we natuurlijk presteren. Dat is nu nog gelukt met een zilveren plak. We hebben ons hoofddoel bereikt en dat is heel erg mooi. Dat is een fijn gevoel."