Cambuur betiid klear op Deadline Day: "Geen pizza, maar gewoon aardappelen"

Der giet net ien spiler mear fuort by SC Cambuur en der komt ek gjin fuotballer mear by. It binnen heljen fan de Letske spits Robert Uldiriks is it lêste dat de Ljouwerters dien hawwe yn dizze simmerske transferperioade. Dêrmei kin de Cambuur-direksje betiid nei hûs.
Gerald van den Belt oer de transferperioade:

Transfers SC Cambuur yn dizze simmer

Nije spilers (de klup dêr't er wei komt) Spilers dy't fuortgien binne (de klup dêr't er hinne gien is)
Marco Tol (FC Volendam) Robert Mühren (FC Volendam)
Sam Hendriks (Go Ahead Eagles) Ragnar Oratmangoen (Go Ahead Eagles)
Tom Boere (SV Meppen) Joris Kramer (Go Ahead Eagles)
Tamás Kiss (Puskás Akadémia FC) (hierd) Giovanni Korte (De Graafschap)
Filip Krastev (Lommel) (hierd) Sven Nieuwpoort (Excelsior)
Maxim Gullit (AZ) Maarten Pouwels (Almere City)
Robert Uldiriks (FC Sion) Jarchinio Antonia (NAC Breda)
Stanley Akoy (noch gjin nije klup)
Delano Ladan (noch gjin nije klup)
De lêste jierren is it faker bard dat der oant let op de jûn noch ûnderhannele wurde moast oer nije spilers. Dat is no net it gefal. Direkteur Gerald van den Belt koe om in oer as fiif hinne nei hûs.

Jierpels by mem

"We hebben nog een paar uurtjes, maar ik ga zo de boel sluiten. Dat is nog niet zo vaak voorgekomen", fertelt de man dy't op dit stuit ferantwurdlik is foar it technyske belied by Cambuur.
Gewoanwei waard der op de lêste transferdei altyd Italiaansk iten besteld yn it stadion. "De pizzeria zal wel op ons zitten te wachten, maar dat gaan we niet meer doen. Geen pizza, maar gewoon aardappels bij mama thuis."
© Orange Pictures
It fenyn fan dizze transferperioade siet him neffens Van den Belt yn de sturt. "De afgelopen dagen was het gek, met veel aanbiedingen en spelers die langskwamen. We zijn tevreden, want we hebben er een hoop goede spelers bij gekregen. Het zijn niet de namen waarvan je denkt: potverdikkeme, dat zijn aansprekende namen. Maar we hebben het toch weer gezocht in jonge en talentvolle spelers. Want we vinden het belangrijk dat we een jonge, actieve groep houden, die hier de plaggen uit de grond loopt."
Er is wat belangstelling geweest voor een aantal spelers, maar dat heeft nergens toe geleid.
Cambuur-spilers lizze goed yn de merk, seit direkteur Gerald van den Belt
Ien fan de redenen dat Cambuur net by de 'aansprekende namen' terjochte kaam is, is neffens Van den Belt dat der al in soad kwaliteit omrint yn Ljouwert.
"Wat ook blijkt is dat we gewoon een hele goede groep hebben. Je haalt niet zomaar betere spelers dan we hebben. We zijn niet voor niets twee jaar eerste geworden. Dat is misschien wel een heel mooie constatering, dat we ook al heel goede spelers hadden", fernimt Van den Belt, dy't yn july de technyske saken oernaam hat fan Foeke Booy, dy't in harsenynfarkt krige.

Bangura makke yndryk

De lêste wiken makket Alex Bangura yndruk by Cambuur. Hy is ien fan de spilers foar wa't ynteresse wie. Van den Belt: "Er is wat belangstelling geweest voor een aantal spelers, maar dat heeft nergens toe geleid. Van onze basisspelers hebben we ook gezegd: we gaan geen onderhandelingen in, we vinden dat iedereen moet blijven."
En dêrmei is dizze transferperioade klear foar Cambuur, konstatearret Van den Belt. "Er valt in Leeuwarden geen zaken meer te doen vandaag."