Friesland College makket gjin ûnderskied yn wol of net faksinearre studinten

20 aug 2021 - 13:11

Hoe om te gean mei net-faksinearre studinten dy't meikoarten wer nei skoalle gean? By it Friesland College yn Ljouwert binne se der dúdlik oer: dosinten meitsje gjin ûnderskied yn studinten dy't wol of net faksinearre binne.

Friesland College oer it faksinearjen fan de studinten

Dochs kin wurdfierder Jan Dijksma him wol yntinke dat dosinten wol soargen hawwe. "We respecteren dat mensen bang voor het virus zijn en de risico's willen beperken. Maar we willen ook onderwijs geven. En we zijn blij dat we weer studenten mogen ontvangen en fysiek onderwijs mogen geven. We zijn er het afgelopen jaar achter gekomen dat dat zoveel mooier, leuker en makkelijker is op het moment dat de studenten op school zijn. Het belang van contact is heel groot."

"Ga in gesprek"

Hy hat net heard dat in dosint oanjûn hat dat er net-faksinearre studinten wegerje sil. "We hebben duizend docenten en medewerkers. Bij mijn weten is er niemand geweest die heeft gezegd dat hij geen ongevaccineerde studenten in de klas wil hebben. Mocht dat zo zijn dan doen we de oproep: ga in gesprek, kijk wat er mogelijk is."

De skoalle makket gjin ûnderskied. "We behandelen de studenten gelijk. We weten niet wie gevaccineerd is en wie niet. En dat gaan we niet controleren. Dat kunnen we als school niet doen. Mocht dat ooit zover komen, dan gaat het om een brede politieke en maatschappelijke afweging."

Selstesten

De skoalle jout foarljochting oer faksinearjen. "We gaan erover in gesprek. Ook zelftesten zijn belangrijk. We roepen op om dat twee keer per week te doen."

Foto: Friesland College

Jan Dijksma fan it Friesland College

(Advertinsje)
(Advertinsje)