Ferry de Haan: "We gaan met elkaar bouwen aan iets"

21 apr 2021 - 16:32

De nije technysk manager fan SC Hearrenfean Ferry de Haan siet yn in lúkse posysje, want hy hie meardere opsjes. Dochs keas er foar de Fryske fuotbalklup. De no noch algemien direkteur fan Excelsior hat noch net earder as technysk einferantwurdlike yn it betelle fuotbal wurke.

Ferry de Haan: "We gaan met elkaar bouwen aan iets"

"Dat heeft ook met mijn eigen ambitie te maken om op een gegeven moment wel een keer die stap te gaan zetten. Hoe vaak ga je nee zeggen, de kansen blijven niet voorbij komen", seit Ferry de Haan.

"Herenveen is een prachtige club met een mooie historie en een leuk toekomstbeeld waar men naar toe wil. Daar wilde ik graag aan bijdragen en ik kreeg er al snel een goed gevoel bij."

Europeesk fuotbal

Wat is syn doel? "Om terug te gaan naar waar Heerenveen bekend om stond: herkenbaarheid, dat mensen graag naar het voetbal van Heerenveen willen kijken. Ik moet zorgen dat dat gefaciliteerd kan worden. Men wil graag play-offs Europees voetbal gaan spelen. We zijn ervan overtuigd dat dat op langere termijn gaat gebeuren. En we gaan meer naar de jeugdopleiding kijken."

Hy omskriuwt himsels as in rêstich persoan. "Ik ben loyaal en betrouwbaar. Geen gekke dingen, doen waarvoor je hier bent. De spelers en de trainer zijn het uithangbord. Voor de technische staf zal ik een luisterend oor zijn. We gaan met elkaar bouwen aan iets."

Foto: Omrop Fryslân

De petearen wiene al langer dwaande docht no bliken. Direkteur Cees Roozemond is bliid dat De Haan foar Hearrenfean keazen hat. "Hij was een kandidaat die al vrij snel in beeld kwam. Hij stond al op een lijst bij ons. De eerste gesprekken vielen uitermate goed, wederzijds. We zijn vrij snel tot overeenstemming gekomen."

Neffens Roozemond is it in foardiel dat er kennis as algemien direkteur opdien hat. "Daar kunnen we ook gebruik van maken, we zien het echt als een team."

Cees Roozemond

(Advertinsje)
(Advertinsje)