SC Cambuur met drie andere basisspelers tegen FC Volendam

01 apr 2021 - 14:23

SC Cambuur speelt met drie andere basisspelers tegen FC Volendam. Trainer Henk de Jong geeft Jarchinio Antonia, Issa Kallon en Michael Breij een basisplek. Dat kost Giovanni Korte, Nick Doodeman en Jasper ter Heide hun plek. Dat drietal stond vorige week nog in de basis in de wedstrijd tegen Roda JC, die met 3-1 verloren ging.

Trainer Henk de Jong foar duel mei FC Volendam

Antonia komt terug van twee interlands met Curaçao, terwijl Kallon weer fit genoeg is om in de basis te starten na een blessure. Logische redenen om de opstelling te veranderen, volgens De Jong. "Die jongens zijn er weer. Dat is een wapen, en daar moet je gebruik van maken. Nick Doodeman moet nog even bijtrekken, die heeft een blessure gehad, maar dat komt wel. Giovanni Korte is al een tijdje uit vorm. Hij brengt wel een heleboel energie in de ploeg. Die moet weer even een stapje terug doen en dan gaat hij weer vooruit", zegt de coach, die Breij een basisplek geeft omdat hij weer topfit is.

Twee spelers die er nog altijd niet bij zijn tegen FC Volendam, zijn Jamie Jacobs en Mitchel Paulissen. Beide mannen trainen al een poos in de groep, maar haken nog niet aan. "Die hebben meer tijd nodig. Met Robin Maulun gaat het de goede kant weer op. Ik hoop dat die komend weekend weer wat op het veld kan doen."

Volgens De Jong was het, ondankt al het contractnieuws en de nederlaag tegen Roda JC, een 'geweldige week'. "En dat moeten we vrijdag laten zien."

Oanfierder Erik Schouten

Een van de spelers waar nog geen duidelijkheid over is wat betreft het contract, is aanvoerder Erik Schouten. Hij heeft een aflopend contract, maar volgens Cambuur wil de club nog met hem in gesprek. Hoe zit dat? Schouten: "Mijn zaakwaarnemer is in gesprek met de club. Ik heb het super naar mijn zin hier en ik wil graag blijven. Uiteindelijk moeten zij dat regelen en moet ik alleen mijn handtekening zetten."

De wedstrijd tegen FC Volendam is voor Schouten een wedstrijd tegen zijn oude club. Tegelijkertijd is het ook een wedstrijd tegen de club waar Cambuur het vaak moeilijk mee heeft. Zowel dit seizoen als vorig seizoen verloren de Leeuwarders thuis van de Volendammers. "Dit seizoen verlies je met 1-0 en had je het duel gewoon kunnen winnen. En vorig jaar verloren we met 2-1 en hadden we ook genoeg kansen. Uit hebben we vorig seizoen daar met 4-0 gewonnen. Dus ik zie dat wat anders."

Jarchinio Antonia (links) en Issa Kallon (rjochts) earder dit seizoen - Foto: Orange Pictures

De wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Volendam begint vrijdagavond om acht uur. Het duel in het Kras Stadion is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio in een extra sportprogramma. Sportverslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar vanuit Volendam. In dag later, op zaterdag, is in het Cambuur Sjoernaal in uitgebreid verslag van dat duel te zien.

(Advertentie)
(Advertentie)