Cees Roozemond en Riemer van der Velde om tafel oer takomst Hearrenfean

19 mrt 2021 - 14:31

Der komt in petear tusken algemien direkteur fan SC Hearrenfean Cees Roozemond en earefoarsitter Riemer van der Velde. Ek âld-trainer Foppe de Haan hat in útnûging krigen om woansdeitejûn by Roozemond thús oan te skowen. "Ik sta daar heel positief in, omdat je naar dit soort geluiden moet luisteren", seit Roozemond. "Iedereen die het goed voor heeft met de club is van harte welkom daar een bijdrage aan te leveren."

Cees Roozemond oer Riemer van der Velde

Van der Velde sei earder dizze wike yn de Sportcast fan Omrop Fryslân, dat hy yn petear wol mei Roozemond. Hy makket him grutte soargen oer de klup en sketste in doemscenario. "As der gjin feroaring komt, dat is Hearrenfean "gedoemd" dermei op te hâlden. At je elts jier de kroanjuwielen fan de klup ferkeapje moatte, dan hâlde je gjin fatsoenlik alvetal oer. Dan giest nei de earste difyzje, spilest yn in te grut stadion en kinst it allegear net mear betelje."

We luisteren altijd goed naar iedereen die betrokken is bij de club. En al helemaal als het Foppe en Riemer betreft

Cees Roozemond

"We zien elkaar zeer regelmatig op de club en ook daarbuiten zijn we continue met elkaar in gesprek", ferfolget Roozemond. "We luisteren altijd goed naar de signalen van iedereen die betrokken is bij de club. En al helemaal als het Foppe en Riemer betreft."

Roozemond wol de twa graach sprekke. "Ze zijn altijd van harte welkom en komen ook vaak onaangekondigd binnen. En zo hoort het ook, want het is hun 'huis'. En dan gaat het altijd over voetbal en de discussie die dan gevoerd wordt, is heel gezond. En die gaat volgende week verder doorgezet worden."

De klup better meitsje

"Het allerbelangrijkste is dat we gezamenlijk kijken hoe we de club beter kunnen maken", fynt Roozemond. "Daar moet in eerste instantie de aandacht op gericht zijn. We zijn gebaat bij rust, dat is heel belangrijk. Er is ook absoluut geen reden voor paniek. Al willen we natuurlijk allemaal dat de resultaten soms wat beter zijn."

Foto: Omrop Fryslân

Doemsenario

Van der Velde sketste yn de Sportcast in doemsenario, mar Roozemond is minder pessimistysk en fynt net dat je fan dit 'doemsenario' útgean moatte. Roozemond: "De resultaten zijn bemoedigend, we maken winst. Natuurlijk doe je dat door de verkoop van spelers, het is topsport, dat hoort bij onze bussiness. We zijn een club die opleidt, scout en verkoopt. Dat hebben we al die jaren zeer succesvol gedaan en dan doen we nog steeds succesvol."

Roozemond ferwachtet dan ek net dat it misrinne sil by Hearrenfean. "Er is geen enkele reden om ervan uit te gaan dat dat niet meer gaat in de toekomst. Dus dat geeft ons echt vertrouwen richting de toekomst. Ook operationeel is er een goede ontwikkeling gaande. We krijgen meer grip op de kosten. Al maken we ons wel zorgen over de omzetontwikkeling."

(Advertinsje)
(Advertinsje)