Bochniewicz boos om tegengoals: "Te makkelijk om tegen ons te scoren"

13 mrt 2021 - 21:45

Een nederlaag in een cruciale wedstrijd. Dat zegt SC Heerenveen-middenvelder Lasse Schöne over het 3-1 verlies zijn zijn ploeg tegen laagvlieger Willem II. "Ik ben wel erg teleurgesteld", zegt de winteraanwinst. "Ik denk dat wij de betere waren vandaag, maar als je ziet hoe makkelijk wij goals tegenkrijgen, dan wordt het lastig."

Lasse Schöne na Willem II - SC Heerenveen

Bij verdediger Pawel Bochniewicz overheerst niet alleen teleurstelling. "Ik ben boos, natuurlijk ben ik boos. Ik had het gevoel dat we deze wedstrijd konden winnen. We hadden meer balbezit, als team waren we beter. Maar het resultaat is 3-1, dus het doet er niet toe hoe we hebben gespeeld."

Volgens Bochniewicz ligt dat onder meer aan de concentratie bij hem en zijn ploeggenoten. "Soms verloren we de bal en gaven we ze veel ruimte. Die ruimte gebruikten ze om de goals te maken. Het was te gemakkelijk om tegen ons te scoren", zegt de Poolse international.

Pawel Bochniewicz na Willem II - SC Heerenveen

Hoe kan het dat Heerenveen, ondanks het betere spel, toch weer verliest? "Dat vraag ik mij ook af", zegt trainer Johnny Jansen. "Ik vind dat je ook nu weer de eerste twintig minuten volledig onder controle hebt. Je bent gewoon heel aardig aan het voetballen. Je creëert misschien wel wat te weinig mogelijkheden, maar je hebt het gewoon onder controle man. In die discipline moet je gewoon blijven voetballen."

"Dan zie je dat het tempootje wat omlaag gaat en dat je de tegenstander het gevoel geeft dat er wat te halen is. Dan zie je de discipline wegzakken. Dat kan gewoon niet. Het belangrijkste is dat ik vind dat we op mentaliteit verloren hebben", zegt de trainer.

Trainer Johnny Jansen nei Willem II - SC Hearrenfean

Schöne denkt dat het mentaal wel goed zit bij Heerenveen. "Ik kan alleen maar voor mezelf spreken, maar dat is in mijn geval niet. Ik denk ook voor de jongens niet. We zijn allemaal met één bedoeling hier naartoe gegaan en dat is om drie punten mee naar huis te nemen. Dat is niet gebeurd en dat is zeer teleurstellend."

De hoop op de play-offs om Europees voetbal is nog niet opgegeven. "Je wil blijven strijden voor de play-offs. Daar wil je bij blijven. Dan is vrijdag cruciaal. Nu hebben we even een weekje de tijd, maar dan moeten we wel uit een ander vaatje tappen om Twente te verslaan", zegt Schöne.

(Advertentie)
(Advertentie)