Ultimatum transportsektor rint ôf: "Druk in overleg welke acties nu volgen"

09 mrt 2021 - 07:43

Wurkjouwers yn de transportsektor hawwe in ultimatum fan de fakbûnen ferrinne litten. De fakbûnen setten yn op trije saken: leansferheging, de omstannichheden yn de frachtweinkabines en de mooglikheid om al foar de aow-leeftiid op te hâlden mei wurkjen. Troch it ferrinnen fan it ultimatum driigje der aksjes: "In eerste instantie zullen we ons werk her en der tijdelijk stilleggen."

In frachtwein - Foto: Shutterstock.com

Neffens ûnderhanneler Tjitze van Rijssel fan CNV Vakmensen is it ûnbegryplik dat sjauffeurs noch altyd aksje fiere moatte foar bygelyks in goeie airco yn harren kabine. "We zijn daar al vanaf 2017 mee bezig en werkgevers roepen maar dat het te duur is. Dat is geleuter. Ze vergeten daarbij dat door de klimaatverandering het steeds warmer wordt, en dat chauffeurs daardoor moeten slapen in hele warme cabines. Dat is niet goed voor de gezondheid van de chauffeurs, en uiteindelijk voor de verkeersveiligheid. Voor nog geen 2.000 euro heb je een goede airco in je cabine, dat is een investering die je snel terug kan verdienen."

Van Rijssel tinkt, no it ultimatum ferrûn is, dat der aksjes folgje. "We zijn nu druk in overleg welke vormen van acties onze leden willen uitvoeren, en die gaan we ondersteunen. In eerste instantie zullen we tijdelijk het werk stilleggen, en zorgen voor kleine verstoringen in transport naar fabrieken en supermarkten."

Tjitze van Rijssel fan CNV Vakmensen

Trefwurden: 
aksje CNV transport
(Advertinsje)
(Advertinsje)