Johnny Jansen na overwinning: "De eindfase was knotsgek, maar genieten"

17 feb 2021 - 23:00

SC Heerenveen bereikte woensdagavond de halve finale van de KNVB Beker door een spectaculaire overwinning op Feyenoord. De Friezen stonden in de 80ste minuut nog met 1-3 achter, maar door twee doelpunten van Benjamin Nygren en een doelpunt van Siem de Jong werd er toch nog met 4-3 gewonnen. "De eindfase was knotsgek, maar genieten," zegt trainer Johnny Jansen. "Ik ben ongelofelijk blij met deze overwinning."

Johnny Jansen

Het begin was goed, daarna werd het wat minder en aan het einde van de wedstrijd kwam het spel weer in evenwicht, vindt Jansen. "Feyenoord zit er bovenop. En dan moet je op hoek naar Henk, en niet alleen maar kort spelen. Want daar loeren ze op. Maar uiteindelijk krijgen zij de rode kaart en dan gaat het helemaal om. Als je dan met tien man komt te staan en het zo wegzet met drie goals in no-time, dat hebben de mannen fantastisch gedaan."

Siem de Jong

"In deze wedstrijd kon het alle kanten op," vertelt Siem de Jong. "Als je verschillende fases in de wedstrijd zou pakken, had iedere keer iemand anders kunnen winnen. We hebben geluk dat we aan het langste eind trekken en de wedstrijd eruit slepen."

Overheen komen

Toch is De Jong het ook met Jansen eens dat de overwinning hen niet kwam aanwaaien. "Ik denk dat we in de eerste helft redelijk begonnen, maar het wel moeilijk hadden. Na de rust was het penaltymoment belangrijk. Maar daarna kwamen zij er goed overheen. De rode kaart gaf wel een klein beetje hoop. We zetten iets meer druk. En als dan de 3-2 valt gaat iedereen er vol voor. Dan is het mooi dat het zo lukt."

Wel miste De Jong het publiek. "Nu juich je alleen met elkaar. De volle stations mis je wel. Maar het was wel een gekke wedstrijd."

Joey Veerman

Het was gezellig in de kleedkamer na de tijd, zegt Joey Veerman. "We hebben even op de tafel geslagen, even geluid maken. Rooie kaarten, penalty's, gele kaarten in overvloed, veel goals. Het was een echte bekeravond."

Toch ziet Veerman direct al naar de volgende wedstrijd op het programma, tegen Ajax. "We zijn heel blij, maar we moeten zondag weer." Siem de Jong omschrijft het als een 'aardig ploegje.' "Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar wel een mooie halve finale Beker. Gewoon een goede tegenstander straks."

(Advertentie)
(Advertentie)