Verhalenvertellers gezocht voor openingsweekend LF2018

16 des 2017 - 07:50

De organisatie van het openingsweekend van Culturele Hoofdstad 2018 is op zoek naar verhalenvertellers. Op 26 en 27 januari organiseert Tryater in opdracht van LF2018 het grote openingsweekend. Vrijdag de 26e moeten van 19.00 tot 22.00 uur overal door de provincie bijzondere, lieve, ontroerende of gewoon interessante verhalen te horen zijn. Enige voorwaarde die aan het verhaal gesteld wordt, is dat het over een object gaat. Een voorwerp dat jou aanspreekt, waar je iets mee hebt. Het mag werkelijk overal over gaan, als je er maar met passie over kan vertellen.

In musea of gewoon thuis

Er doen al zo'n 90 musea mee. Hele grote musea, zoals het Fries Museum, maar ook kleinere, zoals het Lemster Duikmuseum. Hiernaast zoeken de organisatoren verhalen van "gewone mensen". Wil je nu eindelijk wel eens jouw verhaal kwijt, dan is dit het juiste moment. Het mag over je verzameling gaan, of over een boek dat je al honderd keer hebt gelezen. Ben je geobsedeerd door het weerhuisje in je tuin of heb je een pratende papegaai? Schroom niet en meld je aan. Je kunt je verhaal bij jou thuis op de bank vertellen, maar ook samen met de organisatie op zoek gaan naar een leuke locatie. Spaar je liederboeken, dan is het leuk om hier over in de kerk te vertellen. Zit jij de hele dag in de volière, dan kun je daar je gasten uitnodigen.

2018verhalen is voor jong en oud. De jongste verteller heet Yme Jacob en vertelt over zijn hond "Boy", de oudste deelnemer is 94 jaar. Er zijn nu al ongeveer 150 verhalenvertellers en daar kunnen nog veel meer bij.

Ben jij ook één van die verhalenvertellers?

Meld je dan aan, of kijk voor meer informatie op: www.2018verhalen.nl Op de site vind je heel veel verhalen en voorbeeldfilmpjes van collegavertellers.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)