Belgische Woodboys naar Culturele Hoofdstad - No (time to) waste

05 des 2017 - 13:52

De Belgische kunstenares Griet Baeyens is fan van culturele hoofdsteden en Friesland. In 2002 is zij besmet geraakt met het hoofdstadvirus, toen haar woonplaats Brugge de titel voerde. Dat jaar ontdekte zij wat de titel kan doen voor een plaats, haar bewoners en de plaatselijke cultuur. Griet is ook fan van de Friese meren. Tijdens een van haar zwerftochten door de provincie ontdekte ze dat Leeuwarden ook culturele hoofdstad wordt. Zij twijfelde geen moment en meldde zich direct aan met haar expositie Woodboys.

Woodboys ruimen op

De kunstwerken in de expositie Woodboys bestaan allemaal uit hergebruikte natuurlijke producten. Onder de subtitel "No (time to) waste", brengt Griet de urgentie van recycling onder de aandacht van haar publiek. Het wordt de hoogste tijd dat we beter leren omgaan met de wereld. Haar manshoge werken hebben steeds een houten ondergrond.

De expositie is van 15 januari tot 15 april 2018 in de WTC-toren te bewonderen. Daarna verhuist de tentoonstelling naar het kantoorgebouw van de NDC.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)