Tekeningen schoolkinderen bij Waddenzee

29 nov 2017 - 11:45

Hoe krijg je kinderen betrokken bij hun leefomgeving? Door ze actief mee te laten doen in die omgeving. Tenminste, zo moet de werkgroep van project Eb & Vloed hebben gedacht. Alle schoolkinderen in Ferwerderadeel doen in 2018 mee aan het project. In de video zie je alvast een voorproefje, op basisschool Op 'e Trije in Ferwerd.

Het project is bedacht door Boukje Dijkman en Bart van der Sloot. Het project viel in de smaak bij het Iepen Mienskip Fonds van de provincie en kreeg daarom geld. Eén van de eerste projecten is een verzameling tekeningen tentoonstellen aan de waddenkust. In 2018 is er ook nog aandacht voor afval bij de kust, een dansuitvoering met als thema ‘Waddengebied’, sporten in het buitendijkse gebied en nog veel meer activiteiten rondom de Waddenzee.

Je zou zeggen, als je zo dichtbij de kust woont, dan ben je er regelmatig te vinden. Maar dat is volgens Bart van der Sloot niet het geval. Het ophangen van tekeningen aan de kust is een manier om de kinderen naar de kust te krijgen. Ouders willen het kunstwerk van hun kind natuurlijk niet missen. En zo zal het ook bij de andere activiteiten de bedoeling zijn.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)