Grote Kunstroute 2018 in Leeuwarder binnenstad

11 nov 2017 - 08:00

Kunstenaar Marten Sale Brouwer uit Japan is op zoek naar Friese dichters en kunstenaars. Hij wil met met hen meer dan 1000 kunstwerken maken. Die zullen dan volgend jaar geëxposeerd worden op een Kunstroute door de gehele binnenstad van Leeuwarden. Een symbiose van poëzie en beeldende kunst.

Van deze grote openlucht galerie zullen foto’s gemaakt worden, die de basis vormen van een tentoonstelling in de Japanse miljoenenstad Osaka. Daarnaast wil Brouwers speciaal voor de Friese manifestatie geschreven Haiku’s -een Japanse dichtvorm- in de Friese expositie intgereren. Een selectie van de ingezonden Friese gedichten zal dan weer vertaald worden in het Japans, om in de internationale expositie te kunnen worden opgenomen.

Kunstroute ook een protest

De initiatiefnemers zien hun project ook als een protest richting Culturele Hoofdstad 2018. Zij vinden namelijk dat in het officiële programma te weinig ruimte wordt geboden aan de beeldende kunst uit Friesland. Marten Sale Brouwer, wil van Kunstroute LF2018 bovendien een echt mienskipsproject maken. Naast bijdragen van de professionele dichters en kunstenaars doet hij daarom met name een beroep op amateurs en hobbyisten om aan het project mee te werken. Belangstellenden kunnen zich voor meer informatie richten tot mannaori@gmail.com.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)