Tegenslag voor Watersportschool Bergumermeer

05 okt 2017 - 11:48

Donkere wolken boven het Mienskips-project De Watersportschool in Burgum. De initiatiefnemers zijn naarstig op zoek naar geldschieters om hun project boven water te houden. Door barre weersomstandigheden zonk het ponton met het nieuwe leslokaal en toiletgebouw onlangs naar de bodem van het meer. Een schadepost van bijna 8000 euro. Maar de vrijwilligers geven de moed niet op. Uithuilen en opnieuw beginnen!

Voor het projectplan hebben de lokale watersportverenigingen en watersportcentra in Noordoost - Fryslân de handen ineengeslagen om met name de zeilsport een enorme impuls te geven. Door een groot gebrek aan basisfaciliteiten en voldoende vrijwilligers is van de ooit florerende watersportrecreatie in de regio weinig meer over. Culturele Hoofdstad LF2018 geeft de initiatiefnemers moed en inspiratie om daarin volgend jaar verandering te brengen.

Dankzij financiële steun van het Mienskipsfûns, de provincie en gemeente is door een groep van 50 vrijwilligers onder aanvoering van voorzitter Jelmer Bloembergen van WSV Achtkarspelen een eerste aanzet gegeven tot een nieuwe Watersportschool, die in de zomer van 2018 weer honderden jonge watersporters naar Fryslân moet trekken. Zo is al een nieuw tegelpad aangelegd dat de bezoekers leidt naar een nieuwe aanleghaven aan de rand van het Bergumermeer.  Deze vaste locatie moet volgend jaar het centrum worden waar sporters uit het hele land, maar ook uit de eigen mienskip, elkaar ontmoeten kunnen. Om dat voor elkaar te krijgen, moet er niet meer tegenslag komen…..

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)