FryslânPhoto Festival - "Mijn plek"

03 okt 2017 - 11:42

De hele maand oktober staat Leeuwarden in het teken van het FryslânPhoto Festival. Op verschillende locaties is zowel het werk te zien van Friese topfotografen, als van een groot aantal amateurfotografen. Het festival-thema is "Mijn Plek." Met het festival wil de organisatie fotografie in de provincie onder de aandacht brengen en ook de fotografen een podium geven. De eerste editie van het FryslânPhoto Festival vindt plaats op 9 verrassende locaties in de Leeuwarder binnenstad.

De Westerkerk vormt het hart van het festival, maar ook in de Waalse Kerk, de Blokhuispoort, Neushoorn, de Vier Pelikanen, Galerie de Westerkade, het Scheepstrapand, het Historisch Centrum Leeuwarden en De Oldehove zijn exposities ingericht. Vijftien Friese topfotografen leverden foto's aan die voor hen "Mijn Plek" symboliseren. Zo liet Helen de Vries zich inspireren door Friese gezegden, wijsheden en spreekwoorden voor haar werk in de Westerkerk en fotografeerde Reiny Bourgonje adoptiekinderen; wereldburgers, Afrikaan, Chinees, Vietnamees en tegelijkertijd Fries. Geja Kuiken maakte surrealistische composities geïnspireerd op het Bildtse landschap en Gitte Brugman begaf zich in de wereld van de Nederlandse jagers. Ook Marjo Alberts, Saskia Bruinsma, Heleen Haijtema, Leonardo Horta, Bas Jongerius, Dolph Kessler, Erikjan Koopmans, Tryntsje Nauta, Pieter Postma, Martin Rijpstra en Maartje Roos exposeren werk tijdens het fotofestival.

Een belangrijk project tijdens het eerste FryslânPhoto Festival is het participatieproject 'De camera verbindt mensen'. Vluchtelingen en andere nieuwkomers werden gekoppeld aan wijkbewoners om zo elkaars leefwereld middels de fotografie te leren kennen.

De FryslânPhoto Festival Fotoroute:

1 Westerkerk

2 Waalse kerk

3 De Vier Pelikanen

4 Blokhuispoort

5 Scheepstra  pand

6 Galerie de Westerkade

7 Neushoorn

8 Oldehove

9 Historisch Centrum Leeuwarden

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)