ArtHotel O18 in Oosterwolde

17 aug 2017 - 12:11

In een leegstaande vleugel van het verzorgingshuis Stellinghaven van ZuidOostZorg in Oosterwolde komt volgend jaar een ArtHotel. Toen de stichting O18 een oproep deed voor plannen rond het culturele hoofdstad jaar, twijfelde Anneke Betten maar heel even. Anneke is beeldend therapeut bij ZuidOostZorg en zij wist van de leegstaande vleugel. Na een rondleiding met Hanneke van Kammen van O18 was het idee van een ArtHotel snel geboren.

Tien kunstenaars gaan de komende maanden tien kamers ombouwen tot ware kunstwerken. Age Hartsuiker is artistiek leider en kunstenaar. Zijn kunst-hotelkamer is bijna klaar. Hij vindt dit een geweldig project en weet dat andere kunstenaars het ook fantastisch vinden om een kamer voor hun rekening te nemen.

Iedereen kan langs komen

ZuidOostZorg hoopt met dit kunsthotel meer contact te leggen tussen de bewoners van Stellinghaven en de Mienskip. Naast de hotelfunctie, moeten de kamers ook één grote expositie zijn. Kunstliefhebbers en omwonenden kunnen dagelijks een kijkje komen nemen.

De nieuwe LF2018 directeur Tjeerd van Bekkum heeft al aangegeven de eerste proefslaper van het kunsthotel te willen zijn.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)