De gekste plekken kaart van Leeuwarden

09 aug 2017 - 07:00

Dieuwertje Slijkerman maakt een kaart met bijzondere plekken voor LF2018. Ze kwam op het idee tijdens een vakantie in Praag. Het is een USE-IT landkaart, gemaakt door locale mensen. Geen gewone kaart met stratenplan en daarop de gebruikelijke hoogtepunten, zoals de kerk, het museum en het stadhuis. Nee, op deze kaart staan hoogtepunten, waar de "normale" toerist nooit zal komen. Wat zijn de bijzondere plekken die niet opvallen en waar je normaal langs loopt?

Geen geld nodig

In eerste instantie werd een crowd-fund actie opgezet, maar deze werd na de eerste week al weer offline gehaald. Na herberekening van de kosten, bleek dat er geen extra geld meer nodig was. Door samen te werken met o.a. illustrator Marjolein Pas, zijn de kosten lekker laag gehouden. Zij ontwierp de voorkant van plattegrond.

De USE-IT Kaart

Van de USE-IT organisatie mag een heleboel, maar er zijn ook een paar eisen. De voorkant moet 16,5x16,5 centimeter zijn en er zijn vier thema's. Deze thema's zijn: geschiedenis in 5 minuten, toeristische klassiekers, wat zijn de locale gewoontes en openingstijden/openbaar vervoer.

Na de zomer moeten de kaarten klaar zijn. Dan kunnen ze worden opgehaald op diverse plekken in de stad. De kaart kan ook worden gedownload als app.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)