PositiviTea - Samen aan de Culturele Hoofdstad Thee

03 aug 2017 - 11:28

PositiviTea is een nieuwe theemelange die speciaal voor het Culturele Hoofdstad jaar wordt samengesteld. De thee bestaat zoveel mogelijk uit lokale kruiden. Sander Veenstra, van het bedrijf Grienskip, wil dat door samen thee te drinken we ons meer met elkaar "verbonden" voelen.

Sander maakt de biologische kruidenthee samen met Leeuwarders, mensen met (volks)tuinen, die de kruiden gaan verbouwen. Dit jaar worden de kruiden geplukt, gedroogd en samengesteld tot een mooie thee. In 2018 is de thee het hele jaar te koop. Sander werkt samen aan het project met Margreet de Vries. Zij leerden elkaar kennen tijdens een stadstuindiner dat Margreet organiseerde en waar Sander de thee schonk.

Spontaan aangeboden

Ze gaan op zoek naar samenwerkingsverbanden, maar soms bieden mensen zich ook spontaan aan. Een aardappelboer vertelde bijvoorbeeld dat er allemaal kamille tussen zijn aardappel groeit. Voor hem is het onkruid, maar voor de PositiviTea een prachtige aanvulling.

Natuurlijk zijn de theemakers op zoek naar vrijwilligers en mensen met grote tuinen. Wil u ook helpen, kijk dan even op de side van Grienskip.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)