Hamecc2018 verbindt zendamateurs over de wereld

03 jul 2017 - 13:13

In 2018 is Friesland het wereldwijde centrum voor de zendamateurs. Met Hamecc2018 gaan de zendamateurs vanaf de Friese elf steden uitzenden. Elke maand staat een andere stad in de belangstelling. Deze stad krijgt haar eigen "stationcall". Het is de bedoeling dat collega zendamateurs van over de hele wereld contact gaan leggen met hun Friese collega's. Lukt het om alle elf steden via de radio te bereiken, dan krijgen zij een certificaat.

Eén van de thema's van de culturele hoofdstad is “Het verbinden van mensen” . Voor de gezamenlijke radioamateurverenigingen van Friesland is dit dagelijkse kost en hierdoor ontstond al snel het idee om mee te doen met een eigen project. Verbinding leggen is voor hen het hart van de hobby. Het contact leggen met wildvreemden aan de andere kant van de wereld is de kick. Even kort verbinding maken met mensen die dezelfde hobby en interesse hebben.

Voor 2018 zijn ze nog op zoek naar gecertificeerde radiozendamateurs. ,,We kunnen in 2018 wel wat hulp gebruiken”, zegt initiatiefnemer Martin Bak van HAMECC2018. ,,Gecertificeerde radiozendamateurs die het leuk vinden om speciaal voor dit LF2018-project radioconnecties te maken, kunnen zich aanmelden, maar natuurlijk zetten we ook andere enthousiastelingen graag in.”

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)