Bijen helpen met hotels en muziek

22 jun 2017 - 05:18

Bijen zijn onze directe link met de natuur. Zij zorgen dat al ons eten groeit. Als ze stoppen met het bevruchten van de bloemen, dan stopt al het leven op aarde. Het project Silence of the Bees is onderdeel van Celebrating Diversity, één van de hoofdprogramma-onderdelen van LF2018. Worden de bijen stil, dan wordt de hele wereld stil.

Bij botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost zijn om deze reden vijf bijenhotels ingericht. De meeste bijen zijn solitair en steeds meer op zoek naar goede nestplekjes. In onze rechte, nette, strakke tuinen zijn steeds minder plekjes te vinden voor deze uiterst belangrijke beestjes. Met de bijenhotels wil De Kruidhof laten zien hoe gemakkelijk het eigenlijk is om de bijen een handje te helpen.

Met bijzondere activiteiten laat Silence of the Bees het belang van biodiversiteit zien en ervaren. Precies over een jaar, op de langste dag (21 juni) wordt in samenwerking met twee Duitse botanische tuinen het muziekevenement B-rapsodie uitgevoerd. In een nieuw te bouwen "Dome" maken studenten "in samenwerking met" de bijenvolken een muziekuitvoering in De Kruidhof.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)