Wat is het verhaal van jouw eerste auto?

30 maaie 2017 - 09:37

Joeso Peters’ eerste auto was een Renault 4. Een bestelautootje van bijna 50 jaar oud. Een auto met historie. Samen met Tim Verbeek maakt hij voor theatercollectief Illustere Figuren de voorstelling ‘Renault 4 een Auto Biografie’.

Peters kreeg de Renault van z’n vader, met wie hij de auto ook opknapte. In de auto heeft hij veel herinneringen gemaakt. ‘De auto kwam totaal verrot bij ons binnen. De hele achterbak lag vol met onderdelen en de remmen zaten vast. Toen ben ik een vader-zoon project begonnen om ‘m samen op te knappen.’ Peters was toen pas 15, nu is hij 27 en heeft hij de auto nog steeds.

Het verhaal wordt opgebouwd uit eigen anekdotes rond de Renault en wordt aangevuld met ingestuurde verhalen. Het duo heeft al aardig wat materiaal verzameld. Peters: ‘Wij zijn erachter gekomen dat veel mensen zo’n soort oldtimer autootje hebben gehad. Dat triggert mensen om ook hun eigen verhaal te delen. Het inspireert ons.’

Heb jij nou ook een bijzonder verhaal rond jouw auto? Deel het met Illustere Figuren via deze link. Kijk hier voor meer informatie rond ‘Renault 4 een Auto Biografie’ en speeldata.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)